Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannusyö oli poliisitehtävien osalta vilkas: hukkumiskuolemia, rattijuopumuksia ja pahoinpitelyitä

Juhannusaatto ja sitä seurannut yö olivat poliisitehtävien osalta vilkkaita suuressa osassa Suomea. Hätänumeroon 112 tehtiin perjantaina lähes 11 600 hätäilmoitusta, Hätäkeskuslaitos kertoo Twitterissä . Viime vuoden juhannuksena tehtäviä oli lähes sama määrä.

Juhannusaaton ja seuraavan yön aikana hukkui ainakin neljä ihmistä, joista suurin osa Itä-Suomessa. Muuten vältyttiin vakavammilta tehtäviltä. Viranomaisille välitetyistä hälytyksistä hieman yli puolet oli ensihoitoa, vajaat 40 prosenttia poliisitehtäviä ja loput pelastus- ja sosiaalipäivystystehtäviä. Eniten ilmoituksia tehtiin kaatumisista tai sairastumisista, päihtyneistä henkilöistä, ilkivallasta ja muusta häiriökäyttäytymisestä.

Itä-Suomessa synkät hukkumislukemat, myös pahoinpitelyt sekä rattijuopumukset pitäneet poliisin kiireisenä

Itä-Suomessa hukkui juhannusaattona ja sitä seuranneena yönä kolme ihmistä, poliisi kertoo. Perjantai-iltana sekä Pohjois-Savon Leppävirralla että Pohjois-Karjalan Kontiolahdella hukkui ihminen. Leppävirralla hukkui 55-vuotias venäläismies ja Kontiolahdella 71-vuotias helsinkiläismies. Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa hukkui aiemmin päivällä 48-vuotias kontiolahtelainen mies, joka oli mennyt uimaan Ansalammella palaamatta rantaan.

Lisäksi Savonlinnassa on etsitty kadonnutta miestä, johon ei ole saatu yhteyttä keskiviikkoillan jälkeen. Miehen epäillään ottaneen käyttöönsä valkoisen soutuveneen Pullinlahdelta.

Itä-Suomen poliisilla oli juhannusyön aikana hoidettavana noin 300 tehtävää, ja poliisilaitoksen majoittamana yön vietti yhteensä 44 henkilöä. Heistä 14 oli kiinniotettu pakkokeinolain perusteella ja loput 30 pääasiallisesti vahvan päihtymyksen ja häiriön aiheuttamisen vuoksi.

Erityisesti poliisia työllistivät yön aikana eriasteiset pahoinpitelyt sekä rattijuopumukset ja huomattavat ylinopeudet tieliikenteessä. Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa mies ajoi perjantai-iltana roimaa ylinopeutta Kuutostiellä. Nopeutta oli poliisin mukaan 173 kilometriä tunnissa satasen alueella. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Itä-Suomessa kirjattiin 20 liikennejuopumusta useilla erilaisilla liikennevälineillä: autojen lisäksi myös mopolla, sähkömopolla, traktorilla ja golfkärryllä. Lähes kaikkia poliisin tietoon tulleita rattijuopumuksia tutkitaan törkeinä tekomuotoina, Itä-Suomen poliisi kertoo.

Tappeluita, kotihälytyksiä ja päihtyneitä juhannuksen juhlijoita Lounais-Suomessa

Taivassalossa Varsinais-Suomessa hukkui vuonna 1970 syntynyt mies, Lounais-Suomen poliisi kertoi tiedotteessa varhain lauantaina.

Lounais-Suomen poliisilla riitti muutenkin työtehtäviä juhannusaattona. Poliisitehtäviä kertyi alueella noin 600. Hellekeli ja auki olevat ravintolat saivat ihmiset liikkeelle kaupunkijuhannuksen viettoon, Lounais-Suomen poliisi kertoo. Myös Porin Yyterissä leirintäalueella oli runsaasti ihmisiä ja päihtyneistä juhannuksenjuhlijoista johtuvia häiriötehtäviä.

Poliisia työllistivät muun muassa ravintoloiden ulkopuoliset tappelut sekä rattijuopumukset. Mitään erityisen poikkeuksellista ei kuitenkaan poliisin mukaan tapahtunut.

Uudessakaupungissa oli avoparin välinen riitatilanne, jossa mies oli uhkaillut kirveellä ja nainen puukolla. Poliisi kertoo, että mies oli saanut puukosta pieniä vammoja. Poliisi otti molemmat kiinni.

Salossa etsittiin metsään kadonnutta 29-vuotiasta miestä. Hellekeli ja vaikeakulkuinen maasto tekivät etsinnät haastavaksi, mutta vapaaehtoinen pelastuspalvelu löysi lopulta miehen illalla maastosta hyvässä kunnossa.

Poliisi tyhjensi Sinebrychoffin puiston Helsingissä

Helsingin poliisi kertoo juhannusaaton olleen pääkaupunkiseudulla tavallista kesäviikonloppua rauhallisempi. Pahoinpitelyt, metelöinti ja häiriökäyttäytyminen työllistivät poliisia, mutta vakavammilta tehtäviltä vältyttiin. Ihmisiä oli kuitenkin runsaasti liikkeellä puistoissa ja rannoilla. Punavuoressa poliisi tyhjensi Sinebrychoffin puiston ihmisistä kello yhden aikaan yöllä.

Hukkumistapauksia ei ole tullut Helsingin poliisin tietoon.

Suomenlahden merivartiostolla oli juhannusaattona ja juhannuspäivän aamuna yhteensä 14 meripelastustehtävää ja 13 ensihoidon tehtävää sekä yhteensä 171 vesiliikennetarkastusta, merivartiosto tviittaa . Helsingin venepoliisin juhannusaattoilta kului rauhallisesti. Komisario Kalle Lehmuksen mukaan tehtäviä ei ollut juhannusaattona iltayhdeksään mennessä ollut kymmenkuntaakaan.

Mäntsälän rajusta ulosajosta neljä parikymppistä sairaalaan

Uudellamaalla Mäntsälässä neljä ihmistä loukkaantui henkilöauton ulosajossa hieman puolenyön jälkeen.

Pelastuslaitokselta kerrottiin STT:lle, että auto pyöri ainakin kerran katon kautta ympäri ja päätyi lopulta ojaan.

Auton kyydissä oli yksi mies ja kolme naista, kaikki suunnilleen parikymppisiä. Heidät vietiin onnettomuuspaikalta Töölön sairaalaan Helsinkiin. Palomestari ei osannut tarkemmin arvioida heidän vammojensa vakavuutta.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti lauantaina alkuillasta, että auton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mutta rikosnimikkeet saattavat muuttua esitutkinnan aikana.

Ulosajo sattui suoralla tieosuudella Sälinkääntiellä. Onnettomuudessa ei ollut osallisena muita ajoneuvoja.

Paljon rattijuoppoja ja huumekuskeja Hämeessä, nuori mies jäi traktorimönkijän alle

Hämeen poliisin juhannusaatto oli erittäin kiireinen, vuorokaudessa hälytystehtäviä tuli lähes 400. Erityisesti rattijuopot ja huumekuskit työllistivät poliisia Hämeessä.

Riihimäellä valtatiellä 3 keski-ikäinen mies ajoi perjantaina jo ennen puolta päivää 176 kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen ollessa 120. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tammelassa Kanta-Hämeessä traktorimönkijän nuorta mieskuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta hänen kaaduttuaan mönkijällä perjantai-iltana. Kuljettaja oli jäänyt kaatuneen ajoneuvon alle ja loukannut itseään, poliisi kertoo. Janakkalassa moottoripyörää kuljettanut nuori mies menetti ajoneuvonsa hallinnan ja suistui tieltä. Kuljettaja ja matkustajana ollut mies toimitettiin sairaalaan.

Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa vilkas ilta, vesijeteillä häiriköitiin Kangasalla

Juhannusaaton ilta ja yö olivat hyvin vilkkaat Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella. Pirkanmaalla tehtäviä oli hetkittäin runsaasti, mutta mitään sellaista ei poliisin mukaan kuitenkaan ilmennyt, joka olisi poikennut tavanomaisesta kesäviikonlopusta. Tehtäviä riitti pahoinpitelyiden ja liikenneasioiden merkeissä.

Poliisin venepartiot puhalluttivat useita veneellä liikkuneita ihmisiä vesillä Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Useampi veneilijä puhalsi yli nolla promillea lopputuloksen jäädessä kuitenkin alle rangaistavuuden, poliisi kertoo. Poliisilaitoksen alueelta kirjattiin vain pari ruorijuopumusta.

Venepartiolla oli yksi hälytystehtävä Kangasalla häiriköivistä vesijeteistä, poliisi kertoo. Vesijeteillä häiriköineet tavoitettiin, ja poliisi ohjeisti heitä vesillä liikkumisesta. Lisäksi tavattiin yksi veneilijä, joka vaaransi liikenneturvallisuutta vesillä. Näiden lisäksi poliisi antoi huomautuksia pienemmistä rikkeistä vesillä.

Lapin poliisilla kiireinen juhannusyö - pahoinpitelyt, rattijuopumukset ja häiriökäyttäytymiset työllistivät

Myös Lapin poliisi kertoo vilkkaasta juhannusyöstä. Ihmiset olivat liikkeellä muun muassa pienimuotoisissa juhannustapahtumissa. Pahoinpitelytehtävät, rattijuopumukset, häiriökäyttäytymiset sekä omaisuusrikokset pitivät poliisia kiireisenä perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä.

Hukkumiskuolemilta vältyttiin Lapissa.

– Hukkumisista ei ole tullut tietoa. Toki Lapissa on etelään verrattuna ollut koleampaa, Lapin poliisista kommentoidaan.