Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useat kolarit ruuhkauttivat juhannuksen menoliikennettä – liikenne oli perinteiseen tapaan vilkkainta torstaina alkuillasta

Liikenneonnettomuudet ruuhkauttivat paikoin juhannuksen menoliikennettä torstaina iltapäivällä. Liikenne kuitenkin rauhoittui iltaa kohden.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan juhannusliikenne oli normaalin vilkasta. Viime kesänä liikenteen määrät olivat juhannusviikonloppuna vähäiset koronapandemian takia.

Etätyösuositus saattoi hajauttaa juhannusliikennettä tänä vuonna jonkin verran, tieliikennekeskukselta arvioitiin.

– Ihmiset ovat mahdollisesti jo olleet maalla tai mökillä tekemässä töitä, kommentoi Tampereen tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Juho Anttonen.

Menoliikennettä riittää myös perjantaille, mutta ruuhkahuipun uskotaan ajoittuneen torstain alkuiltaan.

Liikenne vaati myös uhreja

Porvoonväylällä Sipoossa tapahtui torstaina neljän maissa iltapäivällä kuuden auton ketjukolari. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa loukkaantui neljä ihmistä, joista yksi vakavasti. Liikenne ohjattiin onnettomuuspaikan ohi yhtä ajokaistaa pitkin, ja Porvooseen päin suuntautuva liikenne ehti Valtatie 7:llä jonoutua pahasti. Alkuillasta liikenne oli jo ehtinyt palautua normaaliksi.

Alkuillasta Valtatiellä 3 Janakkalassa sattui neljän henkilöauton peräänajokolari, jossa säästyttiin henkilövahingoilta, mutta joka aiheutti hetkellisen tien sulkemisen.

Kuopiossa Jännevirran sillalla sattui torstaina kello yhden jälkeen vakava liikenneonnettomuus, jossa kuoli yksi ihminen ja loukkaantui kaksi. Itä-Suomen poliisin mukaan onnettomuus tapahtui, kun kaksi henkilöautoa törmäsi toistensa keulaan. Nopeusrajoitus tapahtumapaikalla oli 80 kilometriä tunnissa. Tutkinta on alkuvaiheessa ja poliisi tiedottaa asiasta tarvittaessa lisää perjantaina.

Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulassa varhain torstaiaamuna sattuneessa ulosajossa kuoli henkilöauton kuljettaja. Henkilöauto oli poliisin mukaan ajautunut ulos tieltä ylinopeuden vuoksi ja törmännyt siltarumpuun.

Osa ruuhkaan juuttuneista huuteli poliisille

Itä-Suomen poliisi antoi tiedotteessa poikkeuksellista palautetta kansalaisten käyttäytymisestä Kuopion onnettomuuspaikalla.

Paikalle ensimmäisinä sattuneet autoilijat aloittivat poliisin mukaan hätäensiavun ja liikenteenohjauksen. Yksi autoilijoista sammutti toisessa onnettomuusautossa alkaneen tulipalon mukanaan olleella sammuttimella. Lisäksi paikalle sattui alkuvaiheessa sotilaspoliisiyksikkö, joka toimi paikalla yhdessä poliisipartioiden kanssa koko pelastusoperaation ajan. Poliisi kiitti näitä pelastustoimiin osallistuneita hyvästä toiminnasta onnettomuuspaikalla.

Sen sijaan osa liikenneruuhkaan juuttuneista ihmisistä oli menettänyt malttinsa poliisipartioille, jopa niin, että partiot olivat saaneet osakseen huutamista ja "paskasti olette tän tilanteen hoitaneet" -kommentteja, kertoi Itä-Suomen poliisi.

Poliisi muistuttaa, etteivät poliisipartiot pysty vaikuttamaan siihen, missä onnettomuus sattuu tai siihen, että liikenne joudutaan laittamaan poikki, kun vakava onnettomuus on sattunut.

– Tällaisten tilanteiden hoitaminen vaatii kärsivällisyyttä ja asiallista käytöstä kaikilta osapuolilta. Me yritämme tehdä kaikkemme, että näissä tilanteissa lisävahingot ja liikennehaitat olisivat mahdollisimman pieniä, sanoi Itä-Suomen tilannekeskuksen yleisjohtaja Tomi Karhu tiedotteessa.