Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Yhdysvaltain Alabamassa 15 auton ketjukolari, jossa kuoli yhdeksän lasta ja yksi aikuinen

Yhdysvaltain eteläosassa sijaitsevassa Alabamassa tapahtui viikonloppuna tuhoisa 15 auton ketjukolari, jossa kuoli yhdeksän lasta ja yksi aikuinen. Asiasta kertovat muun muassa yhdysvaltalaiset uutiskanavat CNN ja CBS News .

Onnettomuus on saattanut liittyä säähän. Butlerin piirikunnan kuolinsyyntutkijan Wayne Garlockin mukaan onnettomuus tapahtui samoihin aikoihin, kun osavaltion ylitse pyyhkäisi trooppinen myrsky Claudette.

Kuolleista lapsista kahdeksan oli ollut paikallisen tilan ajoneuvossa, Garlock kertoi. Tilaa hallinnoivan järjestön mukaan se tarjoaa kodin laiminlyödyille tai pahoinpidellyille kouluikäisille tytöille. Järjestö kertoi CBS:n mukaan Facebook-sivullaan menetyksen olleen valtava.

– Kuten monet teistä ovat ehkä kuulleet, yksi tilamme ajoneuvoista oli monen auton onnettomuudessa eilen iltapäivällä. Tämä on niin kamala tragedia ja menetys, Alabama Sheriffs Youth Ranch -järjestön toimitusjohtaja Michael Smith kertoi järjestön tiedotteessa .

Yksi selviytyi palavasta autosta

Garlockin mukaan silminnäkijät olivat vetäneet kuljettajan ajoneuvosta ja yrittäneet saada lapsia niin ikään turvaan palavasta autosta, mutta tämä oli liian myöhäistä. Lapset olivat 4–17-vuotiaita. CNN:n mukaan kuljettaja oli ainoa ajoneuvosta hengissä selvinnyt.

Smith kertoo CNN:n mukaan, että ajoneuvosta selvinnyt nainen oli tilan johtaja, joka menetti onnettomuudessa myös kaksi omaa lastaan. Hän on itse sairaalassa vakavassa, mutta vakaassa kunnossa, Smith kertoo.

Toisesta autosta kuoli 29-vuotias mies ja hänen yhdeksänkuinen tyttärensä.

Lisäksi monien ihmisten kerrotaan loukkaantuneen.

Butlerin piirikunnan sheriffi Danny Boyd kirjoitti Facebookissa , että hän uskoo lauantaisen onnettomuuden olleen piirikunnan historian pahin.

Garlockin mukaan näyttäisi siltä, että yksi auto oli joutunut vesiliirtoon, mikä johti onnettomuuteen.

Kukaan ei tiennyt minne soittaa apua

CNN:n tuottaja Lacey Willis oli todistanut onnettomuuden ollessaan ajomatkalla kotiinsa Atlantaan perheen kanssa Floridaan tekemänsä matkan jälkeen.

Willisin mukaan sää oli ollut huonoa noin tunti ennen onnettomuutta. Kolaroinnin hetkellä ei kuitenkaan satanut kaatamalla. Tästä huolimatta tiellä oli paljon vettä.

Aviomiehensä ja tyttärensä kanssa liikkeellä ollut Willis oli juuri kiivennyt takapenkille tyttärensä luokse, kun hän tunsi törmäyksen. Auto oli ajautunut suojakaiteeseen ja ilmatyynyt olivat lauenneet.

Willis otti tyttärensä ja lähti kulkemaan pois päin onnettomuudesta samalla huomaten, kuinka ajoneuvot syttyivät tuleen. Hän kertoi perheensä olleen paikan päällä viiden tunnin ajan. Willisin aviomies oli auttanut vetämään yhden perheen kyljelleen kiepahtaneesta autosta.

Ihmiset peräänkuuluttivat, että joku soittaisi hätänumeroon, mutta kukaan ei tiennyt, missä kohtaa maantietä he olivat.

– Siellä oli yksi mies ilman paitaa. Hän huusi – etsien hoitajia, lääkäreitä, Willis sanoi.

Myrsky kylvi tuhoa muuallakin

Uutistoimisto AP :n mukaan Claudette-myrskyyn on yhdistetty ketjukolarissa kuolleiden lisäksi myös kolme muuta kuolemaa.

Myrsky oli ehtinyt heikentyä sunnuntaina, mutta sen on uskottu tekevän vielä tuhojaan liikkuessaan idän ja koillisen suuntaan. Myrsky saattaa vielä voimistua. Yhdysvaltain kansallinen ilmatieteenlaitos kertoi sunnuntaina, että keskilännen ja suurten järvien välillä voi olla odotettavissa vielä äkkitulvia, tuhoisia tuulia, rakeita sekä pari tornadoa.