Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iltalehti: SDP:n Niina Malmia epäillään rikoksesta – liittyy 420 euron viisumihankintaan

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Imatran kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan Erkki Saarimäen (sin.) viisumihankinnasta, kertoo Iltalehti . Lehden tietojen mukaan rikoksesta epäillään Saarimäkeä ja Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Niina Malmia. Malm on myös kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja.

Kyseessä on 419,99 euron viisumilasku. Saarimäki oli itse tilannut viisumin, ja Malm oli hyväksynyt Saarimäen viisumilaskun tarkistamatta, onko se aiheellinen.

Poliisi on kertonut Iltalehdelle epäilevänsä rikoksesta kahta henkilöä, mutta se ei ota kantaa rikoksesta epäiltyjen nimiin. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Raivikko Kaakkois-Suomen poliisista sanoo Iltalehden mukaan, että rikosnimikkeet ovat toisen epäillyn osalta maksuvälinepetos ja virkavelvollisuuden rikkominen ja toisen epäillyn osalta tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen.

Viisumihankinnasta huhtikuussa uutisoineen Ylen mukaan asia nousi esiin sisäisen tarkastuksen tavanomaisessa luottokorttien käytön ja edustuskulujen selvityksessä. Sisäinen tarkastus katsoi, ettei Saarimäellä ollut viisumille todellista tarvetta, minkä jälkeen Imatran kaupunginhallitus teki viisumihankinnasta tutkintapyynnön poliisille. Saarimäen mukaan viisumilasku oli mennyt vahingossa kaupungille.

Poliisin esitutkinta on vielä alkuvaiheessa.

Malm sanoo STT:lle, ettei hänellä ole kommentoitavaa keskeneräiseen asiaan.

– Olen jo aiemmin kommentoinut, että olen toiminut yhdessä linjattujen ohjeiden mukaan. Poliisi nyt selvittää, ja haluan antaa poliisille työrauhan siinä.