Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakistanin junaonnettomuuden uhriluku nousi yli 60:n

Pakistanissa eilen tapahtuneen junaonnettomuuden uhriluku on noussut ainakin 63:een, kertovat alueen viranomaiset. Onnettomuus tapahtui, kun matkustajajuna törmäsi vain muutamia minuutteja aiemmin raiteilta suistuneeseen, vastakkaiseen suuntaan kulkeneeseen junaan.

Viranomaiset ovat julkaisseet listan kuolonuhreista, joiden joukossa on 12 vielä tunnistamatonta ihmistä. Kuolonuhrien iät vaihtelevat kuukausien ikäisestä vauvasta 81-vuotiaaseen. Lisäksi kymmeniä ihmisiä on loukkaantunut.

Valtaosa uhreista oli raiteilta suistuneessa junassa. Eilen kerrottiin, että junissa oli yhteensä noin 1 200 matkustajaa.

Onnettomuuspaikka on lähellä Daharkia Sindhin maakunnassa Pakistanin kaakkoisosassa.

Ruumiita löytyi junaromun seasta viime yönä. Nyt suuri osa romusta on saatu siivottua ja hitsaajat ovat korjanneet vahingoittuneita raiteita.

– Tämä on jättimäisin onnettomuus, jonka olen kymmenen vuoden urallani nähnyt, kertoi rautatieinsinööri Jahan Zeb uutistoimisto AFP:lle.

Millat Express -pikajuna oli matkalla Karachista Sargodhaan, kun se suistui raiteilta. Rawalpindista lähtenyt Sir Syed Express -pikajuna törmäsi siihen vain muutamia minuutteja myöhemmin.

Muutama ylimääräinen minuutti olisi voinut säästää henkiä

Onnettomuus on herättänyt keskustelua Pakistanin julkisen liikenteen vaarallisuudesta. Erityisen huonossa kunnossa ovat rautatiet, joihin ei ole vuosikymmeniin juurikaan investoitu.

Syytä Millat Express -junan pomppaamiselle raiteilta ei ole tiedossa. Pakistanin nykyinen sisäministeri ja entinen raideliikenteestä vastaava ministeri Sheikh Rashid sekä nykyinen raideliikenteen vastuuministeri Azam Swati ovat kuvailleet rataosuutta erittäin vaaralliseksi.

Rautateillä työskentelevä Khan Mohammad arveli, että jos raiteilta suistumisen jälkeen olisi ollut edes muutama minuutti enemmän aikaa, osa kuolonuhreista olisi pelastunut.

– Näin kuusi- tai seitsemänvuotiaan tytön loukussa veturin alla polvi jumissa raiteella. Saimme hänet jotenkin pelastettua, ja ihmeen kaupalla hän oli elossa, hän kertoo.

Sitten iski vastaantuleva juna.

– Jos välissä olisi ollut edes kymmenen minuuttia, onnettomuus olisi voitu välttää.

Tuplaonnettomuus tapahtui noin puoli neljältä aamulla paikallista aikaa.

__________

Juttua on korjattu klo 9.50: Uutistoimisto AFP korjaa lähteekseen viranomaisen, eli tieto ei ole peräisin rautatieyhtiöltä.