Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi naista löytyi kuolleena vedestä lauantai-iltana – yksi Joensuussa ja toinen Sulkavalla

Kaksi ihmistä on löytynyt kuolleena vedestä lauantai-iltana, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos. Poliisin tiedotteen mukaan toinen kuolleista löytyi Pohjois-Karjalasta Joensuun Heinävaaralta ja toinen Etelä-Savosta Sulkavan Mäntyseltä. Joensuussa kuoli noin 60-vuotias nainen ja Sulkavalla noin 70-vuotias nainen.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kertoi aiemmin, että Joensuusta oli löytynyt veden varasta nainen, jonka pelastushenkilöstö siirsi rannasta laiturille. Sulkavan osalta puolestaan Etelä-Savon pelastuslaitos oli kertonut ihmisen joutuneen hukuksiin. Hänet oli saatu pois vedestä ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle.

Itä-Suomen poliisilaitoksen komisarion mukaan molemmista tapauksista saatiin ilmoitukset samalla hetkellä.

– Vaikka ollaan kohtuullisen iso poliisilaitos, harvemmin on tullut samalla kellonlyömällä kaksi, kertoo komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta.

– Poikkeuksellinen tapaus.

Kuolinsyytä liian aikaista arvioida

Toukokuussa hukkui kaikkiaan kymmenen ihmistä. Asiasta kertoi aiemmin tällä viikolla Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH)

Joutjärven mukaan lauantaiset kuolemat luetaan luultavasti SUH:n tilastoissa hukkuneiden joukkoon. Hän painottaa mahdollisen hukkumisen selviävän kuitenkin vasta kuolemansyyn tutkinnan jälkeen.

– Saattaa olla, että molemmat tapaukset ovat johtuneet hukkumisesta, mutta sairauskohtauksen tai muun roolia siinä ei tiedetä, hän sanoo.

Sulkavan tapauksessa kuollut löytyi joesta ja Joensuussa puolestaan järvestä. Joutjärven mukaan molemmissa tapauksissa kyseessä oli yksityisranta. Molemmat naiset todettiin menehtyneiksi jo tapahtumapaikalla.

Poliisi selvittää molempia tapauksia kuolemansyyn tutkintana.