Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnanmäen vuoristoradan legendaarisista jarrumiehistä tulee jarrumestareita – "On nykyaikaa, että kaikki työnimikkeet ovat sukupuolineutraaleja"

Linnanmäki tiedottaa, että huvipuiston vuoristoradan legendaariset jarrumiehet tunnetaan jatkossa jarrumestareina.

Muutos on osa huvipuiston uudistusta, jossa mies-päätteisistä työnimikkeistä luovutaan.

– Jarrumestari on sanana arvokas ja kuvastaa hyvin, miten hienosta kunniatehtävästä on kyse. Uuden työnimikkeen ja vuoristoradalle täksi vuodeksi tehdyn kunnostuksen myötä klassikkolaite on valmis palvelemaan seuraavatkin 70 vuotta, kertoo Linnanmäen henkilöstöjohtaja Elina Örthén.

Nimikeuudistuksen tavoitteena on muun muassa lisätä työelämän ja sukupuolten välistä kielellistä tasa-arvoa. Myös esimiehet ovat jatkossa esihenkilöitä.

– Pohdimme jatkuvasti, miten voimme toimia entistä arvopohjaisemmin. On nykyaikaa, että kaikki työnimikkeet ovat sukupuolineutraaleja. Jokaiseen tehtäväämme voi hakea kuka vain, ja nyt työnimikkeemmekin kuvastavat sitä. Saimme henkilöstöltämme paljon kiitosta päätöksestä, Örthén sanoo.

Vuoristoradan jarrumestareiden joukossa on toiminut naisia vuodesta 1999 lähtien. Myös tänä kesänä huvittelijoita kuljettaa yksi naispuolinen jarrumestari.

Puinen vuoristorata avattiin vuonna 1951 eli vuosi Linnanmäen huvipuiston avaamisen jälkeen. Tänä vuonna Linnanmäen asiakkaiden suosikkivuoristoradalle tulee ikää siis pyöreät 70 vuotta.