Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaimonsa Pöytyällä kuristanut mies tuomittiin 10 vuoden vankeuteen – vei ruumiin traktorilla turvesuolle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kymmenen vuoden vankeuteen miehen, joka tappoi vaimonsa viime syyskuussa Pöytyällä. Tuomion mukaan mies kuristi naisen kuoliaaksi. Ruumiin hän vei traktorilla turvesuolle ja piilotti sen suohon kaivamaansa kuoppaan.

Mies ilmoitti sen jälkeen poliisille, että nainen oli kadonnut. Noin viikkoa myöhemmin poliisi otti miehen kiinni henkirikoksesta epäiltynä. Ruumis löytyi turpeennostoalueelta hieman alle neljän kilometrin päästä pariskunnan kodista.

Käräjäoikeuden mukaan Antti Samuli Ruohonen, 31, syyllistyi tappoon ja hautarauhan rikkomiseen.

Oikeudessa kuultujen todistajien mukaan pariskunnalla oli ollut riitoja ja rahahuolia ja mies oli ainakin kerran puhunut mahdollisista eroaikeista.

Käräjäoikeuden mukaan ei ollut näyttöä siitä, että mies olisi etukäteen suunnitellut vaimonsa surmaamista. Ennen henkirikosta pariskunta oli riidellyt.

Ruohonen myönsi oikeudessa toimineensa syytteissä kuvatulla tavalla, mutta kiisti että hänen tarkoituksenaan olisi ollut surmata vaimonsa. Hän kertoi olleensa uupunut ja kokeneensa, että vaimo ei pitänyt häntä lainkaan arvossa.

Mielentilatutkimuksen perusteella mies oli syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa merkityksen.