Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Pankki ja Finanssivalvonta esittävät uutta sääntelyä käteisautomaattipalveluille

Suomen Pankki ja Finanssivalvonta (Fiva) ovat tehneet lainsäädäntöaloitteen, jossa esitetään valmisteltavaksi käteisautomaattipalvelujen tarjontaa koskevaa uutta sääntelyä.

Suomen Pankki ja Fiva esittävät, että käteisautomaattipalvelujen tarjoaminen edellyttäisi toimilupaa tai palveluntarjoajan rekisteröintiä.

Käteisautomaattipalvelujen tarjontaa ei tällä hetkellä sellaisenaan säännellä tai valvota. Vain pankkien ulkoistamat käteisnostopalvelut ovat välillisesti Fivan valvonnassa.

Aloitteen mukaan käteisautomaattipalveluja tarjoaville toimijoille asetettaisiin muun muassa operatiivisten riskien hallintaan, varautumiseen ja raportointiin liittyviä vaatimuksia. Tavoitteena on, että eri toimijoita valvottaisiin yhdenmukaisin periaattein.

Suomessa toimivia käteisautomaatteja ovat pankkien ulkoistamat Otto-automaatit ja norjalaisen Nokasin Nosto-automaatit.

___________________

Uutista korjattu klo 16.23: Suomessa toimivia käteisautomaatteja ovat pankkien ulkoistamat Otto-automaatit ja norjalaisen Nokasin Nosto-automaatit. Aiemmin virheellisesti kerrottiin, että toimivia automaatteja olisivat pankkien omistamat Otto-automaatit ja S-ryhmän Nosto-automaatit.