Juuri nyt | Saarikko ja Kurvinen nimitetään uusiin ministeritehtäviin – suora lähetys tiedotustilaisuudesta on käynnissä

Hallituksen valtiovarainministeri ja tiede- ja kulttuuriministeri vaihtuvat tänään torstaina. Uusien ministerien tiedotustilaisuus järjestetään kello 11 alkaen Valtioneuvoston linnassa. Tiedotustilaisuutta pääsee seuraamaan tästä jutusta.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) on pyytänyt eroa ministerin tehtävästä, ja uudeksi valtiovarainministeriksi nimitetään tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.). Oikeustieteen maisteri, kansanedustaja Antti Kurvisesta (kesk.) tulee Saarikon seuraaja tiede- ja kulttuuriministerinä.

Ministerivaihdokset tapahtuvat torstaina kello 10.30 alkavassa presidentin esittelyssä Valtioneuvoston linnassa. Tasavallan presidentti osallistuu esittelyyn videoyhteyden välityksellä.

Heti presidentin esittelyn jälkeen pidettävässä ylimääräisessä valtioneuvoston yleisistunnossa ministeri Kurvinen vannoo virkavalan ja antaa tuomarinvakuutuksen.

Istunnossa käsitellään myös muun muassa ministerivaihdoksesta johtuvat muutokset ministereiden työnjakoon, ministerivaliokuntien ja -työryhmien kokoonpanoihin ja sijaisuuksiin sekä valtiosihteerinimitykset.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka