Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroviisuvoittajan epäiltiin käyttäneen kokaiinia lähetyksessä – yhtye sanoo solistin kumartuneen siivoamaan hajonnutta lasia

Euroviisuvoittaja Måneskin päätyi voittonsa myötä viisuhumun keskiöön – ja heti perässä seurasi myös kohu. Yhtyeen solistista Damiano Davidista levisi verkossa video, jossa hänen spekuloitiin käyttäneen kokaiinia kesken lähetyksen.

Asiaan otti kantaa myös viisuja järjestävä Euroopan yleisradioliitto (EBU), joka sunnuntaina tiedotti Davidin menevän vapaaehtoiseen huumetestiin palattuaan Italiaan. EBU kertoi yhtyeen kieltävän kaikki syytökset huumeiden käyttämisestä ja pyytäneen huumetestin järjestämistä, mutta EBU ei pystynyt heti täyttämään pyyntöä.

Videolla näkyy, että David kumartuu pöydän päälle kilpailun aikana, minkä osa katsojista tulkitsi kokaiinin käytöksi. Yhtye taustatiimeineen on kuitenkin sanonut, että pöydässä ollut lasi oli hajonnut ja videolla solisti siivoaa jälkiä.

EBU vahvisti tiedotteessaan, että paikalta löytyi hajonnutta lasia. EBU sanoi kuitenkin edelleen tutkivansa videota ja tiedottavansa asiasta uudelleen lisää.

Måneskinin solistilta kysyttiin asiasta varhain sunnuntaina lehdistötilaisuudessa. David vastasi, että kitaristi Thomas Raggi oli rikkonut lasin.

– En käytä huumeita. Jooko, tyypit. Älkää sanoko noin, ei mitään kokaiinia, hän sanoi.

Myöhemmin yhtye kertoi Instagram-tilillään olevansa valmis huumetestiin, koska mitään salattavaa ole.

– Olemme järkyttyneitä siitä, että jotkut väittävät Damianon käyttävän huumeita. Me olemme todellakin huumeita vastaan emmekä ole koskaan käyttäneet kokaiinia, yhtye kertoi.