EU arvosteli Valko-Venäjää riippumattoman uutissivuston sulkemisesta

Tut.by on ollut harvoja valkovenäläisiä uutislähteitä, jotka ovat julkaisseet hallituksesta riippumatonta tietoa maan tilanteesta. Kuvassa presidentti Aljaksandr Lukashenka. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan unioni arvosteli keskiviikkona voimakkaasti Valko-Venäjää maan tärkeimmän riippumattoman tiedotusvälineen Tut.by-uutissivuston sulkemisesta.

EU:n mukaan ainakin 15 sivuston palveluksessa ollutta ihmistä on otettu kiinni, sivuston palvelin on suljettu, toimitukseen ja työntekijöiden koteihin on tehty ratsioita ja uutissivuston johtoa vastaan on nostettu syytteet.

– Toimittajiin kohdistetun vainon tulee loppua ja pidätetyt, kuten muutkin poliittiset vangit, on vapautettava, unionin lausunnossa vaadittiin.

Valko-Venäjän viranomaisten mukaan ratsioiden syynä olivat epäilyt talousrikoksista. Tut.by-sivustoa epäillään veronkierrosta.

Tut.by on ollut harvoja valkovenäläisiä uutislähteitä, jotka ovat julkaisseet hallituksesta riippumatonta tietoa maan tilanteesta. Oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskajan mukaan kyseessä on suunniteltu hyökkäys mediaa ja toimittajia vastaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka