Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Harva suomalainen on varannut tai suunnittelee ulkomaanmatkaa kesälle

Valtaosa suomalaisista aikoo viettää tulevan kesän kotimaassa, ilmenee Uutissuomalaisen kyselytutkimuksesta. Tutkimukseen vastanneista ainoastaan kolme prosenttia on varannut ja kuusi prosenttia suunnittelee ulkomaanmatkaa.

Vastaajista 43 prosenttia kertoi, ettei ole suunnitellut kesän ulkomaanmatkoja pandemian takia.

– Tulos vastaa käsitystä, joka meillä tilanteesta on. Matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien myynti oli maaliskuussa noin viisi prosenttia vuoden 2019 maaliskuun myynnistä, kommentoi Suomen matkailualan liiton (SMAL) toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti Uutissuomalaiselle.

Mäki-Fräntin mukaan normaalitilanteessa matkan varanneiden tai matkaa suunnittelevien osuus olisi tähän aikaan vuodesta noin 30–40 prosenttia.

Itä-Suomen yliopiston digitaalisen matkailuliiketoiminnan tutkimuspäällikkö Juho Pesonen arvioi Uutissuomalaiselle, että koronavirustilanne on vaikuttanut eniten suurituloisten ja pääkaupunkiseudulla asuvien ihmisten ulkomaanmatkasuunnitelmiin. Pesonen uskoo, että kotimaanmatkailun osalta ensi kesästä tulee viime vuoden tapaan vilkas.

Tutkimuksen teki Uutissuomalaisen toimeksiannosta Tietoykkönen Oy , ja siihen vastasi tuhat suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.