Ranskalaiset kalastusalukset poistuvat Jerseyn satamasta

Jerseyn saaren satamaan mielenosoitukseen saapuneet ranskalaiset kalastusalukset ovat lähtemässä takaisin kohti Ranskaa, kertoo mielenilmaukseen osallistunut kalastaja.

Paikalla oli viitisenkymmentä kalastusalusta.

Britannian pääministeri Boris Johnson lähetti keskiviikkona Jerseyn tuntumaan kaksi laivaston partiovenettä mahdollisen saarron vuoksi. Myös Ranskan viranomaiset lähettivät torstaina paikalle kaksi partiovenettä.

Britannia ja Ranska ovat kiistelleet Englannin kanaalin erilaisista kalastusoikeuksista vajaat pari vuosikymmentä. Viime aikoina kiistely on kiihtynyt niin, että Ranska jopa uhkasi tiistaina katkaista sähköt Jerseyn erillishallintoalueelta. Ranskan merenkulusta vastaava ministeri Annick Girard sanoi Jerseyn vitkuttelevan tahallaan brexitin jälkeisten kalastuslupien myöntämisessä ranskalaisaluksille.

Ranskan eurooppaministeri Clement Beaune kommentoi torstaina, että Ranskaa ei laivaston aluksilla pelotella. Beaune syytti, ettei Britannia ole pannut täytäntöön tammikuun alussa voimaan tullutta brexit-sopimusta, jossa ranskalaisille kalastajille taattiin oikeus työskennellä Britannian vesillä, kun he ovat saaneet luvat Britannian viranomaisilta.

– Emme toivo jännitteitä, vaan sopimuksen nopeaa ja täydellistä täytäntöönpanoa, Beaune sanoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka