Yhdeksän lasta synnyttänyt malilaisnainen voi hyvin, lapset ovat alhaisten painojensa vuoksi keskoskaapeissa

Yhdeksän lasta kerralla synnyttäneen malilaisnaisen kerrotaan voivan hyvin. Lapset ovat alhaisten painojensa vuoksi keskoskaapeissa, kertoo marokkolaisklinikka, jossa synnytys tapahtui.

Viisi tyttöä ja neljä poikaa synnyttänyt 25-vuotias Halima Cisse voi klinikan lääketieteellisen johtajan professori Youssef Alaouin mukaan hyvin. Vauvojen painot vaihtelevat puolesta kilosta kiloon ja Alaouin mukaan heidän kuntoaan on määrä seurata keskoskaapeissa 2–3 kuukauden ajan.

Cisse oli ollut 25. viikolla raskaana, kun hänet otettiin sairaalaan. Henkilökunnan onnistui pitkittää Alaouin mukaan raskausaikaa 30 viikkoon ennen kuin supistukset alkoivat. Synnytykseen oli varattu yhteensä kymmenen lääkärin ja 25 ensihoitajan ryhmä.

Kyseessä voi olla uusi ennätys

Malin terveysministeriö kertoi Cissen synnyttäneen tiistaina keisarileikkauksella. Malilaisten mediatietojen mukaan lääkärit olivat olleet aiemmin huolissaan Cissen terveydestä sekä hänen lastensa selviytymismahdollisuuksista.

Malin hallinto lennätti äidin maaliskuun lopulla Marokkoon saamaan parempaa hoitoa. Alun perin naisen luultiin ultraäänitutkimuksen perusteella synnyttävän seitsemän lasta. Seitsemän elävän lapsen synnyttäminen on erittäin harvinaista, ja vielä harvinaisempaa on yhdeksän lapsen synnyttäminen.

Kyseessä voi olla jopa uusi maailmanennätys. Edellinen ennätys on vuodelta 2009, jolloin yhdysvaltalainen Octomom-nimelläkin tunnettu Nadya Suleman synnytti kerralla kahdeksan lasta. Hän oli tuolloin 33-vuotias.

Yli kymmenen vuoden takaisessa synnytyksessä maailmaan tuli tähän mennessä vahvistetusti suurin kerralla synnytetty ja synnytyksen jälkeen selviytynyt lapsikatras.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka