Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paikalliset sadekuurot voivat häiritä sunnuntaikävelyjä – "Kyllähän tämä koleahkolta tuntuu, kun välissä oli jo aika kesäisiä lämpötiloja"

Sää jatkuu sunnuntaina enimmäkseen poutaisena, mutta viime päivien tapaan eri puolilla Suomea saatetaan nähdä paikallisia sadekuuroja.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kuuroilta vältytään sunnuntaina ainoastaan eteläisimmässä Suomessa. Pakkasyön jälkeen elohopea kipuaa etelässä 10 asteeseen ja Oulun korkeudella viiden asteen paikkeille. Lapissa jäädään korkeintaan viiteen asteeseen.

Lämpötila jatkaa samoissa lukemissa myös alkuviikolla, samoin pitkälti poutainen sää.

– Kyllähän tämä koleahkolta tuntuu, kun välissä oli jo aika kesäisiä lämpötiloja, mutta tavanomaisissa lukemissa mennään, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo.

Kuivassa kevätsäässä sateet voivat leijailla myös Lappia etelämpänä lumen muodossa, vaikka lämpötila olisikin plussan puolella.

Poutaisen alkuviikon jälkeen maan etelä- ja keskiosiin odotetaan matalapainetta alkavan viikon puolivälissä. Sen mahdollisesti tuomista sateista kannattaa Sinisalon mukaan odottaa tarkempaa tietoa alkuviikolla.