Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhoisa tulipalo hostellissa Riiassa, kahdeksan kuoli

Latvian pääkaupungissa Riiassa kahdeksan ihmistä kuoli keskiviikkoaamuna paikallisessa hostellissa sattuneessa tulipalossa. Lisäksi kuusi ihmistä joutui sairaalahoitoon palovammojen ja savun hengittämisen takia. Palopaikalta evakuoitiin kaikkiaan 24 ihmistä.

Riian pormestari Martins Stakis kuvaili kyseistä hostellia laittomaksi. Sieltä oli hänen mukaansa raportoitu muun muassa alkoholin ja huumeiden väärinkäytöstä sekä koronarajoitusten rikkomisesta. Paikka oli ollut poliisin tarkkailussa jo pitkään.

Poliisi on aloittanut palosta rikostutkinnan. Latvian sisäministerin mukaan hostelliin oli yritetty tehdä helmikuussa palotarkastus, mutta tarkastajia ei ollut päästetty sisään.

Viranomaiset olivat jo tehneet päätöksen hostellin toiminnan lakkauttamisesta, mutta sitä ei ehditty vielä panna toimeen.

Palokunta sai hälytyksen keskustassa Merkela-kadulla sijaitsevaan Japanese Style Garden -hostelliin aamuviideltä. Tuli oli irti rakennuksen kuudennessa kerroksessa sekä kattorakenteissa. Palo saatiin aamupäivällä rajatuksi noin 250 neliön alueelle.

Pormestari Stakisin mukaan suurin osa palon uhreista saattaa olla ulkomaalaisia. Tunnistamiseen kuluu kuitenkin aikaa, sillä uhrit ovat pahoin palaneita ja myös heidän henkilöpaperinsa tuhoutuivat tulipalossa.

– Kuolemansyyntutkijat ja asiantuntijat yrittävät selvittää heidän henkilöllisyytensä, mutta siihen tarvitaan dna-testejä, Latvian apulaispoliisipäällikkö Andrejs Grishins kertoi tiedotustilaisuudessa.

Tuleen syttynyt rakennus on valtion omistuksessa. Hostellin lisäksi siinä on useiden yritysten toimistotiloja.