Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indonesiassa uponneen sukellusveneen hylky löydettiin 800 metrin syvyydestä, turmassa kuoli 53 miehistön jäsentä

Indonesian merivoimat ilmoitti sunnuntaina, että viime viikolla uponneen sukellusveneen hylky on löytynyt. Turmassa kuoli 53 miehistön jäsentä.

Merivoimien esikuntapäällikkö Yudo Margono sanoi aluksen hajonneen kolmeen kappaleeseen.

Toivo miehistön pelastamisesta haihtui lopullisesti lauantaina, kun merivoimat vahvisti aluksen uponneen.

Viranomaiset kertoivat, että hylystä saatiin signaaleja yli 800 metrin syvyydestä ja että Singaporen pelastussukellusvene varmisti sijainnin visuaalisesti. Päivän aikana sukellusveneestä nostettiin lisää esineitä, muun muassa ankkuri ja miehistön varusteita.

Virallista selitystä uppoamiselle ei ole annettu, mutta aluksen uskotaan rusentuneen veden paineessa. Alusta ei ollut rakennettu kestämään niin suuria syvyyksiä.

Eläköitynyt ranskalainen vara-amiraali Jean-Louis Vichot sanoi uutistoimisto AFP:lle aiemmin, että sukellusveneen teräskuori "rutistuu kuin haitari", kun alus päätyy liian syvälle.

Viranomaisten mukaan aluksessa on saattanut tapahtua sähkökatko, jonka jälkeen sukellusvene ei pystynyt enää nousemaan pintaan.

Sukellusvene oli rakennettu Saksassa vuonna 1981 ja oli yksi Indonesian laivaston viidestä. Samaa sukellusvenetyyppiä käytetään useissa muissakin maissa.