Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV:n uutiset: Koronakriisin jälkeisestä velkaantumisesta huolestunut presidentti Niinistö pitää hyvänä kehysriihessä käytävää keskustelua taloudenpidosta

Presidentti Sauli Niinistö ilmaisee MTV:n uutisten haastattelussa huolensa siitä, että velkaantuminen jatkuu koronakriisin jälkeen. Niinistön mielestä koronakriisin hoitaminen velanotolla on ollut perusteltua, mutta presidenttiä huolettaa kriisin jälkeinen taloudenpito.

– Palataanko sitten siihen, mikä vallitsi ennen koronaa, että kasvusta huolimatta jatkuvasti tarvitaan lisää rahaa ja lisää velkaa? Olemmeko luoneet sellaisen elintason, joka toimii vain sillä tavalla, että rahaa jostain tulee jatkuvasti lisää ja velkaantumista, Niinistö pohtii MTV:n uutisille.

Niinistön mukaan perjantaina yhä keskeneräisiksi jääneistä kehysriihineuvotteluista on kuulunut myös hyviä viestejä taloudenhoidosta.

– Olen havainnut, että riihessä puhutaan myöskin siitä, että miten meidän alijäämäämme kyetään hallitsemaan. Minusta se on nyt pitkään aikaan, kun tällaista keskustelua käydään.

Niinistön mukaan hän ei ole toistaiseksi keskustellut pääministeri Sanna Marinin (sd.) kanssa poikkeusolojen päättämisestä. Poikkeusolot voivat päättyä ensi viikolla koronatilanteen salliessa.

Presidentin mukaan rajakontrolli olisi edelleen syytä pitää paikallaan esimerkiksi Intiassa leviävän kaksoismuunnoksen takia.