Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin, Lintilä ja Haatainen Veitsiluodon tehtaasta: Kova isku Kemille

Pääministeri Sanna Marin (sd.) elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sekä työministeri Tuula Haatainen (sd.) pahoittelevat Stora Enson suunnitelmaa lopettaa paperin ja sellun tuotanto Veitsiluodon tehtaalla.

Marin sanoo tviitissään , että päätös on kova isku työntekijöille ja Kemille. Haatainen ja Lintilä ilmoittivat tviiteissään , että työ- ja elinkeinoministeriö aloittaa rakennemuutostoimien valmistelun heti. Haataisen mukaan uutinen on "erittäin surullinen".

– Ministeriö käynnistää välittömästi rakennemuutostoimien valmistelun aluetalouden ja irtisanottavien työntekijöiden tukemiseksi, Haatainen sanoi.

Lintilä totesi, että työ- ja elinkeinoministeriö alkaa rakentaa toimivinta tukimallia yhdessä Kemin kaupungin, elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen ja yhtiön kanssa edistääkseen uudelleenkoulutusta ja työllistymistä.

– Puoliväliriihessä korostuu kasvun eväät ja kilpailukyky, Lintilä sanoi.

Stora Enson suunnitelma merkitsee, että Veitsiluodon tehtaalle on jäämässä vain noin 50 ihmistä työllistävä saha. Noin 670 ihmistä menettäisi työpaikkansa.

Kulmuni piti uutista odotettuna

Keskustan kansanedustaja Katri Kulmuni totesi, että synkkä uutinen oli odotettu.

– Tätä päivää Kemin seudulla on pelätty pitkään, Kulmuni tviittasi .

Kemin seudulle tuleva rakennemuutosraha ei työnsä menettäneitä juuri auta, torniolainen Kulmuni sanoi.

– Jos alkuvuonna iloitsimme metsäteollisuushistorian suurimmasta investoinnista, tänään suremme metsäteollisuushistorian suurinta sulkemista, Kulmuni sanoi.

Kulmuni viittasi Metsä Groupin hankkeeseen rakentaa 1,6 miljardin euron biotuotetehdas Kemiin, joka varmistui helmikuussa. Yhtiö purkaa sen tieltä vanhan sellutehtaansa Kemissä.

Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja, keskustan kansanedustaja Markus Lohi piti sulkemista järkyttävänä uutisena koko Lapille.

– Päätös sulkea Veitsiluodon tehtaat on Suomen historian suurin metsäteollisuuden yksikön sulkeminen, Lohi murehti tiedotteessaan.

Metsä Fibren investointi on Lohen mukaan kaivattu piristysruiske, mutta ei kata Veitsiluodon työpaikkamenetyksiä ja aluetaloudellisia vaikutuksia.