Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pfizerin toimitusjohtaja: Koronarokotteesta tarvitaan todennäköisesti kolmas annos vuoden sisään ensimmäisestä

Pfizerin toimitusjohtaja arvioi, että yhtiön koronarokotteen saaneet tulevat todennäköisesti tarvitsemaan kolmannen annoksen vuoden sisään toisesta rokoteannoksesta.

Toimitusjohtaja Albert Bourla näkee mahdollisena, että koronarokote tulisi jatkossa ottaa uudelleen vuosittain. Hän huomautti, että asiaa tutkitaan yhä. Bourla kommentoi asiaa yhdysvaltalaiselle CNBC-kanavalle.

– Todennäköinen skenaario on, että mahdollinen kolmas annos tulisi antaa 6–12 kuukauden jälkeen, ja sitten vuosittain uudelleen, mutta kaikki tämä täytyy vielä vahvistaa. Ja (viruksen) muunnoksilla on keskeinen osa, Bourla sanoi torstaina julkaistussa, mutta 1. huhtikuuta nauhoitetussa CNBC:n haastattelussa.

Tutkijat eivät tiedä, kuinka pitkän suojan koronavirusrokotteet antavat. Pfizer julkaisi aiemmin tässä kuussa tutkimuksen, jonka mukaan sen rokote suojaa toisen annoksen jälkeen kuuden kuukauden ajan 91 prosenttisesti koronavirukselta ja yli 95 prosenttisesti vakavalta koronaviruksen aiheuttamalta taudilta.

Tutkijoiden mukaan tarvitaan lisätietoa siitä, onko suoja voimassa kuuden kuukaudenkin jälkeen.

Yhdessä Biontechin kanssa kehitetty rokote on merkittävä osa Yhdysvaltojen ja Euroopan rokotestrategioita.