Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi talven lomamatkoja myydään jo täyttä häkää – kesän reissusuunnitelmien kanssa vielä emmitään

Ensi talven lomamatkoja myydään jo täyttä häkää, vaikka koronaviruspandemia painaa vielä päälle. Suurten matkanjärjestäjien mukaan erityisesti suomalaisten suosikkikohteiden Kreikan ja Kanariansaarten varaukset käyvät kuumina. Myös kaukomatkoista haaveillaan – talvella monia houkuttelevat muun muassa saarivaltio Malediivien vaaleat hiekkarannat.

Matkanjärjestäjien tuntuma on, että suomalaiset uskovat matkailun hiljalleen vapautuvan ja haluavat varata matkan pitkänkin ajan päähän odottamaan. Talven matkojen myynti on lähellä normaalia tai jopa hieman tavallista vilkkaampaa.

– Ennen tätä pandemiaa Suomessa oli varaustrendinä, että matka varattiin aika viime tipassa. Mutta nyt huomataan, että varataan myös sinne vuoden päähän. Kyllä meillä esimerkiksi Thaimaan myynti normaalivuoteen verrattuna on parempaa, kertoo matkanjärjestäjä TUI Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Kesän myynti hiljaisempaa

Siinä missä talven matkoja varataan ahkerasti, junnaa kesän matkojen menekki vielä paikallaan. Myös kohdemaita on tarjolla tavallista vähemmän.

Kesällä matkustaminen on monille vielä kysymysmerkki.

– Ihmiset tietysti vähän vielä odottelevat tietoa, että mihin tämä tautitilanne etenee ja millaisia ohjeistuksia tulee matkustuksesta. Kyllä sen huomaa, että ihmiset ovat vähän arempia varaamaan kesälle, sanoo Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen.

Matkanjärjestäjät kertovat seuraavansa pandemiatilannetta ja muuttaneensa varauskäytäntöjään pandemia-ajalle sopivaksi. TUIn ja Tjäreborgin lisäksi myös esimerkiksi Aurinkomatkoilla on käytössä tavallista joustavammat varausehdot.

TUIlta kerrotaan, että koko valikoima on myynnissä ja tilannetta katsotaan pandemiatilanteen mukaisesti.

– Aina sen hetkisten viranomaispäätösten mukaan, mitä siellä on kohdemaissa säännöksiä ja kotimaassa säännöksiä, Aaltonen kertoo.

Matkanjärjestäjät tiedottivat maaliskuun lopussa, että kaikki toukokuun loppuun mennessä ulkomaille suuntautuvat matkat perutaan. Kesäkuun alusta lähtien matkojen odotetaan kuitenkin taas onnistuvan.