Pääsiäislauantain murhista epäilty vangittiin – veriteot tapahtuivat Turun Pernossa, poliisin mukaan epäilty tunnustanut teot pääpiirteittäin

Veriteot tapahtuivat Turun Pernossa sijaitsevassa kerrostalossa pitkäperjantain ja pääsiäislauantain välisenä yönä. Roni Lehti / LEHTIKUVA

Elina Korkee / STT

Pääsiäislauantain kahdesta murhasta epäilty mies on määrätty vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Häntä epäillään myös kolmesta murhan yrityksestä.

Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä rikoksista. Vangitsemiskäsittely pidettiin tiistaina suljetuin ovin, ja tapauksen asiakirjat on määrätty salaisiksi.

Veriteot tapahtuivat Turun Pernossa Paavolankadulla sijaitsevassa kerrostalossa pitkäperjantain ja pääsiäislauantain välisenä yönä. Rikoksista epäilty 27-vuotias mies on poliisin mukaan kuulusteluissa tunnustanut teot pääpiirteittäin.

Poliisilla on käsitys rikosten motiivista, mutta poliisi ei tässä vaiheessa kerro siitä julkisuuteen.

– En valitettavasti voi kertoa, meillä on esitutkinta sen verran kesken. Tässä puhutaan poikkeuksellisen raa'asta teosta. Tapahtumat on esitutkinnassa osittain selvitetty, mutta vielä vaaditaan tarkempaa tutkintaa, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Kristiina Kontio Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Kontion mukaan ei vaikuta siltä, että ketään muuta henkilöä olisi aihetta epäillä esimerkiksi avunannosta rikokseen. Kontio toteaa, että rikosnimikkeet ovat tässä vaiheessa kaksi murhaa ja kolme murhan yritystä, mutta on mahdollista että tutkinnan edetessä rikosnimikkeet muuttuvat.

Poliisi jatkaa rikostutkintaa muun muassa teknisellä tutkinnalla ja osallisten kuulustelulla. Tutkinnan arvioidaan valmistuvan kolmen kuukauden kuluessa.

Ammuttu mies soitti hätäkeskukseen

Poliisi on aiemmin kertonut, että puhelun hätäkeskukseen soitti lauantaina aamuyöllä mies, joka kertoi, että häntä oli ammuttu. Mies kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Tapahtumapaikalle saavuttuaan poliisit löysivät 27-vuotiaan miehen ja 25-vuotiaan naisen kuolleina. Paikalla oli myös haavoittunut 29-vuotias mies. Lisäksi poliisi tapasi asunnosta 23-vuotiaan miehen ja 49-vuotiaan naisen, jotka kertoivat piiloutuneensa.

Ampumisessa kuollut mies oli poliisin tietojen mukaan se, jonka veriteosta epäilty 27-vuotias pyrkikin surmaamaan.

Sen sijaan kuollut nainen ja haavoittunut mies ovat poliisin alustavien tietojen mukaan henkilöitä, joita epäilty ei tuntenut entuudestaan. He olivat paikalla ampumisesta epäillyn miehen saapuessa, mihin tämä ei ollut varautunut.

Epäilty ampui poliisin mukaan laukauksia sisällä asunnossa, kerrostalon rappukäytävässä ja talon ulkopuolella. Lisäksi hän aiheutti 29-vuotiaalle miehelle vakavat vammat teräaseella.

Poliisi tavoitti epäillyn tapahtumapaikan lähistöltä. Hän ei tehnyt kiinniotettaessa vastarintaa.

Vangittua 27-vuotiasta epäillään murhien ja murhan yritysten lisäksi myös ampuma-aserikoksesta ja huumausaineisiin liittyvästä rikoksesta.

Varsinais-Suomen poliisi pyytää edelleen yleisöltä havaintoja ja tietoja, jotka liittyvät tapahtumiin. Poliisin vihjenumerossa 050-326 8089 vastataan virka-aikana eli kello 8–16. Numeroon voi myös lähettää tekstiviestin, jossa on yhteydenottajan yhteystiedot.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka