Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taiwanin junaturman aiheuttaneen auton kuljettaja pyysi itkien anteeksi ja liikenneministeri pyysi eroa, jota ei myönnetty

Taiwanissa junaratojen kunnossapidossa työskennellyt mies, jonka lava-auto aiheutti perjantaina maan pahimman raideonnettomuuden vuosikymmeniin, pyysi kyynelsilmin anteeksi tekoaan ja sanoi auttavansa tapauksen tutkintaa parhaansa mukaan.

– Olen äärimmäisen pahoillani ja haluan ilmaista syvimmän anteeksipyyntöni. Teen yhteistyötä tutkinnassa poliisin ja syyttäjien kanssa ja otan sen vastuun, joka minun kuuluu ottaa, hän sanoi sunnuntaina.

Mies kuului työryhmään, joka tarkistaa säännöllisesti Taiwanin itäisen junaradan vuoristoista reittiä maanvyörymien ja muiden ongelmien varalta. Häntä kuulusteltiin viikonloppuna, ja hänet vapautettiin lauantaina takuita vastaan.

Tällä hetkellä tutkitaan, johtuiko onnettomuus huonosti vedetystä käsijarrusta vai tuliko käsijarruun mekaaninen vika.

Onnettomuus herätti kysymyksiä muun muassa siitä, kuinka täynnä turmajuna oli ja miksi kyseisessä kohdassa ei ollut turva-aitoja. Liikenneministeri Lin Chia-lung jättikin sunnuntaina eroanomuksensa, mutta hallitus ei hyväksynyt sitä vaan vaati, että hän pysyy tehtävässään, kunnes tapauksen tutkinta on valmis.

Perjantaisessa onnettomuudessa yli 50 ihmistä kuoli ja yli 200 loukkaantui, kun auto liukui junaradalle ja matkustajajuna törmäsi siihen.

Suruaika kestää maanantaihin

Taiwanissa alkoi lauantaina kolmen päivän mittainen suruaika. Kokonaisia perheitä kuoli, ja nuorin uhri oli vasta neljävuotias. Kuolleiden joukossa oli myös yksi Ranskan ja kaksi Yhdysvaltojen kansalaista.

Lauantaina noin sata uhrien sukulaista osallistui taolaiseen rukousseremoniaan turmapaikan lähellä.

Turma tapahtui merkittävän hautojenlakaisujuhlan alussa. Tuolloin Taiwanin tiet ja rautatiet ovat yleensä täpötäynnä ihmisiä, jotka palaavat kotikyliinsä siistimään esivanhempiensa hautoja.