Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukashenkaa vastustavat mielenosoitukset jatkuivat Valko-Venäjällä talvitauon jälkeen – miliisi on ottanut mielenosoittajia ja toimittajia kiinni

Valko-Venäjällä miliisi on jälleen ottanut kiinni kymmeniä maan johtajaa Aljaksandr Lukashenkaa vastustaneita mielenosoittajia eri puolilla maata, ihmisoikeusjärjestö Viasna kertoo. Lisäksi sen mukaan ainakin viisi toimittajaa on otettu kiinni.

Lukashenkan vastaiset mielenosoitukset jatkuivat tänään talvikuukausien ajan kestäneen tauon jälkeen. Pääkaupunki Minskissä mielenosoittajat eivät tosin päässeet keskustaan, koska miliisi oli sulkenut muun muassa useita katuja ja pääaukion.

Iltapäivällä mielenosoituksia koordinoiva Telegram-kanava Nexta kehotti mielenosoittajia järjestämään useita erillisiä protesteja eri puolilla kaupunkeja.

Mielenosoitukset alkoivat elokuussa, kun Lukashenka oli valittu jatkokaudelle vilpillisissä vaaleissa. Pitkin syksyä jatkuneissa mielenosoituksissa osanottajia kohdeltiin kovin ottein, ja satoja heistä tuomittiin myöhemmin pitkiin vankeusrangaistuksiin. Lisäksi useita ihmisiä kuoli miliisiväkivallan seurauksena.