Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etätyövuoden jälkeen vain kuusi prosenttia suomalaisista valmis muuttamaan kauemmas työpaikastaan

Etätöissä vietetty vuosi on lisännyt niiden suomalaisten määrää, jotka olisivat valmiit muuttamaan kauemmas työpaikastaan ja jopa toiselle paikkakunnalle, mutta luku on edelleen vaatimaton.

Nordean tilaamassa kyselyssä muuttoon kauemmas työpaikastaan oli valmiita kuusi prosenttia, kun vuosi sitten luku oli kaksi prosenttia.

Tasan puolet vastaajista kertoi, ettei etätyön lisääntyminen vaikuta heidän asumissuunnitelmiinsa. Vuotta aiemmin luku oli 56 prosenttia, eli luku on pienentynyt vain kuusi prosenttiyksikköä.

Pankin ekonomisti Juho Kostiainen uskoo, että vaatimattomasta luvusta huolimatta tulos saattaa silti kertoa suuremman muutoksen lähestymisestä.

– Tietotyöläisten ei välttämättä tarvitse tulevaisuudessa asua kasvukeskuksissa, ja kyseessä voi olla vastavoima pitkään jatkuneelle kaupungistumiskehitykselle, Kostiainen sanoo tiedotteessa.

Kyselyn mukaan vuodessa on selvästi noussut niiden osuus, jotka uskovat omistusasuntonsa arvon nousevan. Tätä mieltä oli 15 prosenttia vastaajista, kun pandemian alkaessa niin uskoi 4 prosenttia vastaajista.

Nordea selvitti kyselyssä myös sitä, kuinka hyvin suomalaiset selviytyvät asumiskustannuksistaan koronapandemian myötä.

Tulosten mukaan asumismenoista selvitään nyt pääasiassa yhtä hyvin kuin ennen pandemiaa. Hankaloitumista ovat kokeneet etenkin alle 35-vuotiaat aikuiset, vuokralla asuvat, yksinasuvat ja yksinhuoltajat sekä heikommin taloudellisesti toimeentulevat.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi runsaat tuhat suomalaista maaliskuun alussa.