Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toistakymmentä kuollut ja satoja loukkaantunut rohingya-pakolaisten leirissä syttyneessä tulipalossa

Bangladeshissa toistakymmentä ihmistä on kuollut ja yli 400 on edelleen kadoksissa rohingya-pakolaisleirillä syttyneen voimakkaan tulipalon jäljiltä. Asiasta kertoo YK.

Kymmenettuhannet ihmiset pakenivat leirillä tuhoa kylvänyttä paloa. YK:n mukaan yli 10 000 asumusta tuhoutui ja useita satoja ihmisiä loukkaantui.

– Se, mitä näimme tässä tulipalossa, oli jotain, mitä emme olleet koskaan ennen nähneet näillä leireillä. Se oli massiivista, se oli tuhoavaa, sanoi YK:n pakolaisjärjestön Bangladeshin edustaja Johannes van der Klaauw uutistoimisto AFP:n mukaan.

Leirissä maanantaina syttynyt tulipalo oli jo kolmas neljän päivän aikana. Paikallisten mukaan palo roihusi yli kymmenen tunnin ajan.

– Se oli suurin tulipalo sitten elokuun 2017, kertoi hallituksen pakolaiskomissaarin sijainen Shamsud Douza AFP:lle.

Douzan mukaan kodeistaan paenneille ihmisille on toimitettu ruokaa ja avustustyöntekijät pyrkivät tarjoamaan heille tarvittavan humanitaarisen tuen.

Viime päivinä leirissä roihunneiden tulipalojen syttymissyyt ovat vielä epäselviä.

Edelliset suuret tulipalot vain muutama kuukausi sitten

Tammikuussa rohingya-leireillä syttyi kaksi suurta tulipaloa, joiden jäljiltä tuhannet ihmiset jäivät kodittomiksi. Myös neljä YK:n lastenjärjestön Unicefin perustamaa koulua tuhoutui silloin paloissa.

Järjestön mukaan palot olivat tahallaan sytytettyjä. Unicef ilmoitti silloin tutkivansa yhteistyökumppaneidensa kanssa palojen aiheuttamia tuhoja ja rakentavansa koulut uudestaan pikaisesti.

Täyteen ahdetuilla leireillä eteläisessä Bangladeshissa asuu lähes miljoona Myanmarin rohingya-muslimivähemmistöön kuuluvaa ihmistä.