Facebook kertoo poistaneensa yli 1,3 miljardia valetiliä

Facebookia on pitkään arvosteltu riittämättömistä toimista valheellisen ja väärän informaation pysäyttämiseksi. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT–AFP

Sosiaalisen median jätti Facebook on poistanut palvelustaan yli 1,3 miljardia valetiliä, kertoo Guy Rosen, yksi yhtiön varatoimitusjohtajista. Valetilit poistettiin viime vuoden loka-joulukuun aikana.

Valetilejä käytetään usein koordinoiduissa kampanjoissa, joiden tarkoituksena on levittää virheellistä tietoa.

– Otamme kovan linjan tällaista toimintaa vastaan ja blokkaamme miljoonia valetilejä päivittäin. Suurin osa tileistä blokataan niiden luomishetkellä, Rosen sanoo.

Facebookin toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin on tarkoitus olla Yhdysvaltain kongressin komitean kuultavana torstaina. Kuulemisen aiheena on disinformaatio. Kuultavina on myös hakukonejätti Googlen ja viestipalvelu Twitterin johtohenkilöitä.

Arvostelijoiden mukaan Facebook ei ole toiminut riittävän tehokkaasti estääkseen valheellisen ja väärän informaation leviämistä palvelussaan. Arvostelijat ovat myös syyttäneet yhtiön hyötyvän mainosten avulla huomiota herättävän ja valheellisen sisällön leviämisestä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka