Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi varoittaa pankin nimissä lähetetyistä huijaussähköposteista – aiheutettu satojen tuhansien vahingot

Pohjanmaan poliisille on tehty alkuvuoden aikana useita rikosilmoituksia, joissa asianomistajien tileiltä on siirretty ulkomaille huomattavia summia rahaa.

Tähän asti rikoksella on aiheutettu yhteensä satojen tuhansien eurojen arvoiset taloudelliset vahingot.

– Tutkinnassa on selvinnyt, että tapahtumilla on ollut yhtenäinen tekotapa. Asianomistajalle on lähetetty Aktia Pankin tai POP Pankin nimissä sähköpostiviesti, jossa on ilmoitettu, että verkkopankkiin on tullut uusi viesti, kertoo poliisi tiedotteessa.

Sähköpostiviestissä on ollut linkki, jota seuraamalla on henkilö ohjautunut internetsivustolle, joka näyttää ulkoisesti identtiseltä pankin aidon verkkopankin kanssa.

Henkilön kirjautuessa ”verkkopankkiin” ovat rikolliset saaneet pankkitunnukset haltuunsa, ja siirtäneet asianomistajan varat ulkomaille.

Poliisi kehottaa kaikkien pankkien asiakkaita varovaisuuteen ja kirjautumaan verkkopankkiin erikseen verkkoselaimen kautta, eikä seuraamaan sähköpostiin tulleita linkkejä.