Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bolivian entinen presidentti tviittasi pidätysmääräyksensä: "Poliittinen vaino on alkanut"

Boliviassa entinen presidentti Jeanine Anez kertoi perjantaina, että sekä hänestä että useista entisistä ministereistä on annettu pidätysmääräys. Pidätyksen perusteena on epäily terrorismista ja kansankiihotuksesta, jotka liittyvät väitettyyn vallankumoukseen maan entistä johtajaa Evo Moralesia vastaan.

– Poliittinen vaino on alkanut, Anez kirjoitti Twitterissä .

Anez jakoi päivityksessään myös pidätysmääräyksen, jonka hän sanoi olevan peräisin yleiseltä syyttäjältä.

Anez on entinen senaattori, joka ryhtyi presidentiksi sen jälkeen kun Morales pakeni Boliviasta marraskuussa 2019 menetettyään armeijan tuen maassa meneillään olleiden väkivaltaisten mielenosoitusten keskellä. Mielenosoittajat vastustivat Moralesin perustuslain vastaista valintaa neljännelle kaudelle.

Morales palasi maanpaosta viime marraskuussa ja ryhtyi perustamansa, maassa valtaa pitävän MAS-puolueen johtoon.

Viime kuussa Bolivian sosialistienemmistöinen kongressi päätti armahtaa ne ihmiset, joita Anezin vuoden mittaisen valtakauden aikana syytettiin väkivallanteoista Moralesin eroa seuranneessa kaaoksessa. Kongressissa vallalla on MAS, ja myös maan presidentti Luis Arce kuuluu puolueeseen.