Yle: Iisalmelainen joogayrittäjä teki valtakunnansyyttäjälle tutkintapyynnön poliisin, terveydenhuollon ja median toiminnasta

Iisalmelainen joogayrittäjä on tehnyt valtakunnansyyttäjälle tutkintapyynnön saamastaan kohtelusta, Yle kertoi perjantaina. Yrittäjän lakimies kertoi Ylelle, että tutkintapyyntö koskee poliisin, terveydenhuollon sekä median toimintaa.

– Tutkintapyyntö koskee poliisin voimankäyttöä, koronatestin ottamistapaa ja sitä, kuka antoi määräyksiä. Lisäksi useampi lehti ja poliisi julkaisi yrittäjän kuvan, lakimies Lauri Saarela sanoi.

Valtakunnansyyttäjä on siirtänyt asian Länsi-Suomen aluesyyttäjä Heikki Steniukselle, joka kertoi Ylelle, että mahdollisten selvitysten jälkeen päätetään, aloitetaanko asiassa varsinainen esitutkinta.

Poliisi on epäillyt naista virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja terveyden vaarantamisesta. Poliisi oli saanut terveydenhuollon viranomaisilta virka-apupyynnön toimittaa nainen testiin. Poliisin mukaan nainen vastusti kiinniottoa, mitä tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka