Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viroon tulossa tiukka koronasulku koko maahan – Britannia aloitti tiukkojen rajoitusten höllentämisen

Viroon kaavaillaan koronasulkua, joka kattaa koko maan ja kestää ainakin huhtikuun puoliväliin, kertoi maan pääministeri Kaja Kallas maanantaina Viron yleisradion ERR :n mukaan.

Viron sulku olisi paljon kattavampi kuin esimerkiksi Suomen, sillä se sulkisi muun muassa kaikki koulut, kaupat ja ravintolat. Vain välttämättömät liikkeet kuten ruokakaupat ja apteekit voisivat olla auki. Samoin ravintolat voisivat myydä noutoruokaa.

Viron hallitus kävi rajoituksista keskusteluja maanantai-iltana. Jos sopu syntyy, voisivat esimerkiksi koulut mennä kiinni jo keskiviikkona.

Viron sairaalat alkavat olla täynnä koronapotilaita. Erityisen paha tilanne on Tallinnassa. Itäisen Tallinnan keskussairaalan edustajan Ene Hallingin mukaan sairaalassa ei ollut maanantai-iltana ainoatakaan paikkaa vapaana koronapotilaille, kertoi uutistoimisto BNS.

Britannian vaikea koronatilanne kohentunut

Englannissa miljoonat lapset ovat palanneet tänään kouluun ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen.

Koulut laitettiin maassa etäopetukseen osana tiukkoja koronarajoituksia, joita nyt on alettu höllätä. Maanantaina myös sadattuhannet hoitokotien asukkaat saivat vastaanottaa jälleen vieraita, ja kahden ihmisen tapaamiset ulkona sallitaan. Rajoituksia on tarkoitus höllentää lisää tämän kuun lopussa.

Britannian vaikea koronatilanne on parantunut muun muassa rokotusten vuoksi. Maan reilusta 65 miljoonasta asukkaasta noin 23 miljoonaa on nyt saanut ainakin ensimmäisen koronarokoteannoksensa.

Maassa on todettu noin 4,2 miljoonaa koronatartuntaa.

Hollanti jatkaa kiisteltyä yöllistä ulkonaliikkumiskieltoa kuun loppuun

Hollanti aikoo jatkaa kiisteltyä koronaviruksen vuoksi julistettua yöllistä ulkonaliikkumiskieltoa kuluvan kuun loppuun saakka. Sulku ei kuitenkaan ole täysimääräisenä voimassa kolmena päivänä ensi viikolla, kun maassa järjestetään parlamenttivaalit, kertoi pääministeri Mark Rutte maanantaina.

Maassa oli rajuja mellakoita tammikuun lopussa, kun ulkonaliikkumiskielto otettiin käyttöön. Hollannissa ei tätä ennen ole ollut ulkonaliikkumiskieltoa sitten natsimiehityksen.

Ulkona liikkuminen on kiellettyä ilman lupaa iltayhdeksästä puoli viiteen aamulla.

Ravintolat, kahvilat ja kannabiskahvilat pysyvät edelleen suljettuina. Ne ovat olleet kiinni jo lokakuusta lähtien. Sen sijaan muita koronasäännöksiä lievennetään hieman. Muun muassa suuriin kauppoihin saa nyt päästää kerralla hieman enemmän asiakkaita.

Hollannin koulut avattiin jo aikaisemmin.

Syyriassa presidentti al-Assadilla koronatartunta

Syyrian presidentillä Bashar al-Assadilla ja hänen vaimollaan Asma al-Assadilla on todettu koronatartunta, kertoo Syyrian presidentinkanslia.

Presidenttiparin edustajien mukaan Assadien oireet ovat lieviä, ja heidän vointinsa hyvä.

Sisällissodan runtelemassa Syyriassa on todettu lähes 16 000 koronatartuntaa, mutta lukujen luotettavuudesta ei ole varmuutta. Maan terveydenhuolto on ollut sodan vuoksi jo valmiiksi vaikeassa asemassa.