Eduskunnalle esitys neljän valmiuslain pykälän käyttöönotosta, kiireetön hoito joustaa ja potilaita voidaan siirtää toiseen sairaalaan – ulkonaliikkumiskiellon käsittelystä ei ole vielä tietoa

Valtioneuvosto on antanut eduskunnalle esityksensä neljän valmiuslain pykälän käyttöönotosta. Asiasta kertoi pääministeri Sanna Marin (sd.) tiedotustilaisuudessa. Käsittelyn on määrä alkaa eduskunnassa maanantaina.

Valmiuslain asetusten olisi määrä tulla voimaan 11. maaliskuuta, ja ne olisivat voimassa 30. huhtikuuta asti. 

Pykälillä voidaan muun muassa joustaa kiireettömän hoidon määräajoista, siirtää potilaita sairaalasta toiseen sekä keskittää viestintää valtioneuvoston kanslialle.

– En lähde ennakoimaan, milloin valtioneuvosto käsittelee ulkonaliikkumiskiellon kokonaisuutta tai milloin toimivaltuuksia mahdollisesti otettaisiin käyttöön, Marin kommentoi tiedotustilaisuudessa.

Marinin mukaan koronavirustilanne on pahentunut Suomessa huomattavasti viimeisten viikkojen aikana.

– Myös Euroopassa tilanne on jälleen pahenemassa, Marin sanoi.

Pääministeri painotti, että valtioneuvosto tekee kaikkensa, että tartuntojen määrä saadaan laskuun ja epidemia pidettyä hallinnassa.

– Tavoitteena koko pandemian ajan on ollut estää viruksen leviäminen yhteiskunnassa, turvata terveydenhuollon kantokyky sekä suojella erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä.

Myös perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) korosti, että koronaviruksen aiheuttaman taudin ilmaantuvuus on jyrkässä nousussa Suomessa. Erityisesti Uudenmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueella sekä Ahvenanmaalla epidemiatilanne on heikentynyt todella nopeasti.

Kiurun mukaan heikkenevä tilanne ei koske vain näitä alueita vaan se koskee koko maata.

-----------------------------

Valtioneuvoston yleisistunnossa on tarkoitus päättää tänään perjantaina valmiuslain toimivaltuuksia koskevien käyttöönottoasetusten antamisesta.

Istunnon jälkeen järjestetään tiedotustilaisuus. Sen piti alun perin alkaa noin kello 12, mutta tiedotustilaisuus on siirretty myöhempään ajankohtaan. Tilaisuudessa ovat mukana pääministeri Sanna Marin, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Pääset seuraamaan tiedotustilaisuutta suorana lähetyksenä yllä olevan striimin välityksellä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka