Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perustuslakivaliokunta: Ravintoloiden sulkemiselle ei perustuslaista johtuvaa estettä

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan mukaan ravintoloiden väliaikaista sulkemista koskevan lain säätämiselle ei ole perustuslaista johtuvaa estettä.

Perustuslakivaliokunnan lausunto ravintoloiden väliaikaista sulkemista koskevasta lakiehdotuksesta valmistui tänään. Valiokunnan lausunto on yksimielinen.

Lakiin ehdotetaan lisättäväksi uusi pykälä, jonka mukaan ravitsemisliike ja siihen kuuluvat sisä- ja ulkotilat on pidettävä suljettuina asiakkailta laajalle levinneen vaarallisen tartuntataudin aikana niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Säännös ei koske henkilöstöravintoloita eikä ruoan tai juoman myymistä ravintolasta muualla nautittavaksi.

Perustuslakivaliokunta antaa lausuntonsa eduskunnan talousvaliokunnalle, joka laatii asiasta mietinnön.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Juhana Vartiainen (kok.) arvioi aiemmin tänään STT:lle, että valiokunnan mietintö asiasta valmistuu torstaina.

Mikäli talousvaliokunnan mietintö valmistuu huomenna, eduskunta voi periaatteessa käsitellä asiaa jo huomisessa täysistunnossaan. On kuitenkin myös mahdollista, että asiaa käsitellään täysistunnossa vasta perjantaina.

Hallitus ilmoitti viime viikolla kaavailevansa kolmen viikon ravintolasulkua 8. maaliskuuta alkaen.