Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakennusalan konsulttiyhtiö Sitowise harkitsee listautumista Helsingin pörssiin

Rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Sitowise ilmoittaa harkitsevansa listautumisantia ja listautumista Helsingin pörssin päälistalle. Yhtiön mukaan listautumisannin tavoitteena on tukea yhtiön kasvustrategian toteuttamista.

– Koemme, että kestävien ja älykkäiden elinympäristöjen suunnittelu, jos mikä, on tulevaisuuden ala. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota sijoittajille houkuttelevan kotimaisen ja vastuullisen sijoituskohteen, toimitusjohtaja Pekka Eloholma sanoo tiedotteessa.

Listautumisannin odotetaan koostuvan noin 75 miljoonan euron osakeannista sekä Sitowisen nykyisten omistajien osakemyynnistä. Tällä hetkellä yhtiöllä on pääomistajan Intera Fundin lisäksi noin 200 työntekijäomistajaa.

Yhtiö kertoo, että osakeannista saatavia varoja on tarkoitus käyttää Sitowisen nykyisten velkojen takaisinmaksuun ja kasvustrategian tukemiseen. Kasvustrategian yhteydessä Sitowise puhuu yritysostoista, joissa listautuneen yrityksen osakkeet voisivat toimia vastikkeena.

Sitowisella on projekteja pääosin Suomessa ja Ruotsissa. Keskiössä yhtiöllä ovat älykkään kaupunkikehityksen ja liikkumisen ratkaisut. Yhtiö on ollut muun muassa suunnittelemassa Helsinkiin rakennettavaa pikaraitiolinjaa Raide-Jokeria.

Konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 160 miljoonaa euroa. Liikevaihto on yhtiön mukaan kasvanut viime vuodet keskimäärin lähes 13 prosentin tahdilla.

Pörssiin suuntaa toinenkin uusi tulokas

Helsingin pörssiin suuntaa Sitowisen lisäksi toinenkin yhtiö. Listautumista harkitseva yhtiö pitää tiedotustilaisuuden suunnitelmistaan huomenna torstaina.

Yhtiön nimi kerrotaan huomenna aamupäivällä. Yhtiö listautuisi pörssin päälistalle samoin kuin Sitowise suunnittelee tekevänsä.