Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finlandia-talo irtisanoo kolmanneksen henkilöstöstään

Finlandia-taloa hallinnoiva osakeyhtiö irtisanoo kolmanneksen henkilöstöstään yt-neuvotteluiden päätteeksi. Työsuhde päättyy 22 ihmiseltä, kun henkilöstöä oli kokonaisuudessaan ennen neuvotteluiden alkua kuutisenkymmentä.

– Pitkittynyt koronakriisi yhdistettynä tulevaan perusparannukseen vähentää Finlandia-talo Oy :n henkilöstötarvetta vuosiksi eteenpäin, tiedotteessa sanotaan.

Toimitusjohtaja Johanna Tolonen sanoo, että yhtiön liikevaihto putosi viime vuonna noin 80 prosenttia koronaviruksen rajoitettua tapahtumien järjestämistä. Tolosen mukaan yhtiön on sopeutettava toimintaansa ja varauduttava siihen, että tapahtumia järjestetään normaalisti vasta riittävän rokotekattavuuden myötä.

Päättyneet yt-neuvottelut olivat kolmannet yhtiössä vuoden aikana. Niiden tuloksena myös henkilöstön pitkään jatkuneita lomautuksia jatketaan edelleen.

Yhtiö kertoo tarjoavansa irtisanotuille tukea uuden työpaikan löytämiseen ja kartoittaa esimerkiksi avoimia työpaikkoja Helsingin kaupungilla.