Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oscar-voittajia usein ennakoineet Golden Globe -palkinnot jaetaan maanantaiyönä – brittinäyttelijät hyvissä asemissa

Elokuva- ja tv-alan Golden Globe -palkinnot jaetaan tänä vuonna ilman punaista mattoa tai tähtiä täynnä olevaa gaalayleisöä. Paljon on silti edelleen vaakalaudalla vuoden ensimmäisessä suuressa Hollywood-tapahtumassa, joka järjestetään Yhdysvalloissa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa.

Golden Globe -palkinnot ovat muun muassa suunnannäyttäjä, koska niiden voittajat ovat usein pokanneet myös elokuva-alan vuotuisia pääpalkintoja, Oscareita.

Tämän vuoden Golden Globeissa esimerkiksi odotetaan, kykeneekö tilausvideopalveluilla esiin noussut tuotantoyhtiö Netflix kuittaamaan viime vuonna kokemansa nöyryytyksen. Netflix rohmusi viime vuonna 34 Golden Globe -ehdokkuutta, mutta sai lopulta tyytyä vaivaiseen kahteen palkintoon.

Tällä kertaa Netflix sai peräti 42 Golden Globe -ehdokkuutta.

Hopkinsista vanhin Golden Globe -voittaja?

Näyttelijöistä Golden Globeissa saattaa nousta pääosaan kolme brittiä.

Olivia Colman on ehdokkaana kahden palkinnon voittajaksi. Hän esittää kuningatar Elisabetia sarjassa The Crown, minkä lisäksi ehdokkuuden toi rooli draamaelokuvassa The Father.

Irvailija Sacha Baron Cohen on ehdokkaana vakavasta roolista elokuvassa The Trial of the Chicago 7. Tutumpaa Baron Cohenia nähdään hänen uusimmalla Borat-filmillään, joka toi musikaali- tai komediaelokuvien miespääosan Golden Globe -ehdokkuuden.

Valkokankaan brittikonkari Anthony Hopkins on ehdolla draamaelokuvien miespääosan palkinnolle roolistaan filmillä The Father. Hopkins ei ole useista ehdokkuuksista huolimatta voittanut Golden Globea kilpasarjoissa. Jos 83-vuotias Hopkins palkitaan tänä vuonna, hänestä tulee kaikkien aikojen iäkkäin Golden Globe -voittaja.

Golden Globe -seremonia järjestetään tällä kertaa poikkeuksellisesti kahdessa paikassa, Los Angelesissa ja New Yorkissa. Juontajan tehtävät jakavat eri rannikoilla tapahtumaa emännöivät Tina Fey ja Amy Poehler.

Myös Oscar-gaalaa tiettävästi harkitaan jaettavaksi tänä vuonna Yhdysvalloissa eri paikkakunnille.