Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin 75 vankia kuollut rikollisjengien lietsomissa mellakoissa Ecuadorissa

Ainakin 75 vankia on kuollut Etelä-Amerikan Ecuadorissa, kun kolmessa eri vankilassa alkoivat rikollisjengien lietsomat mellakat.

Kuolemaan johtaneita mellakoita on ollut Cuencan ja Latacungan vankiloissa, jotka sijaitsevat Andien vuoristossa. Lisäksi vankeja on kuollut myös Guayaquilissa, joka on Ecuadorin suurin kaupunki ja sijaitsee Tyynen valtameren rannalla. Viranomaisten mukaan lisäksi useita vankeja ja vanginvartijoita loukkaantui väkivaltaisuuksissa.

Vanginvartijat saivat Ecuadorin armeijalta apua mellakoiden tukahduttamiseen.

Ecuadorin vankilat ovat ylikansoitettuja, ja koronaviruspandemian aikana vankien määrää on pyritty vähentämään. Ecuadorin vankiloissa tilaa riittää 29 000 vangille, mutta vankeja on 38 000. Vanginvartijoita Ecuadorissa on 1 500.

Viime vuonna Ecuadorissa kuoli 51 vankia. Maan presidentti Lenin Moreno julisti viime vuonna 90 päivän hätätilan, jonka aikana oli tarkoitus kitkeä rikollisjengien vaikutusvaltaa vankiloissa ja vähentää väkivaltaa.