Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuokkalan parvekesurmaaja löi uhria avonaisilla saksilla kaulaan ja yritti työntää alas parvekkeelta – oikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi tiistaina mielentilatutkimukseen Kuokkalan taposta syytetyn noin 30-vuotiaan miehen. Välituomiossa käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen toisen miehen surmaan lokakuussa.

Oikeuden mukaan mies löi uhriaan kerran kaulaan avonaisilla saksilla ja jatkoi tämän jälkeen väkivaltaa. Näin ollen kyse ei ole ollut hätävarjelutilanteesta. Todistajien kertomusten mukaan mies yritti työntää uhrin alas parvekkeelta ja oikeuden mukaan hän olisi voinut lopettaa väkivallan ja poistua tilanteesta.

Poliisi otti 30-vuotiaan kiinni kerrostalon pihalta. Mies ei kertonut tapahtumista mitään esitutkinnassa, eikä hän halunnut tulla kuulluksi oikeudessa, joten mielentilan tutkimista pidettiin perusteltuna.

Syyttäjä on vaatinut syytetylle ensisijaisesti rangaistusta taposta. Vaihtoehtoiset syytteet ovat törkeä kuolemantuottamus ja törkeä pahoinpitely. Käräjäoikeus ottaa kantaa rikosnimikkeeseen vasta sitten, kun mielentilatutkimus on valmistunut.