Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tennessee yrittää saada läpi isille valtaa antavaa aborttilakia – olisi todennäköisesti perustuslain vastainen

Yhdysvalloissa Tennesseen osavaltion päättäjät ovat tehneet ehdotuksen lakialoitteesta, joka antaisi lapsen biologiselle isälle mahdollisuuden estää naista tekemästä aborttia. Asiasta kertovat muun muassa yhdysvaltalaiset Hill -lehti ja uutissivusto Huffington Post .

Aloitteen mukaan aborttikielto vaatisi muun muassa isyyden tunnustamista, mutta kiellon saaminen ei medioiden mukaan edellyttäisi dna-todisteita. Huffington Postin mukaan aloitteessa ei ole tehty poikkeuksia insestin tai raiskauksen osalta.

Jos lakialoite menee läpi, se todettaneen perustuslain vastaiseksi. Maan korkein oikeus hylkäsi vuonna 1992 vastaavantyyppisen osavaltion vaatimuksen.

Useat konservatiiviset osavaltiot ovat jo kauan yrittäneet rajoittaa naisten oikeutta raskaudenkeskeytykseen. Korkeimman oikeuden vuonna 1973 tekemän päätöksen mukaan Yhdysvalloissa naisilla on kuitenkin perustuslaillinen oikeus aborttiin.