Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akkulaturissa ollut auto syttyi tuleen Nokialla – palomestarin mukaan vastaavia tapauksia sattuu silloin tällöin

Nokialla syttyi maanantai-iltana tuleen akkulaturissa ollut auto, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos. Kiinteistön omistaja oli havainnut auton palavan ja tehnyt alkusammutuksen lunta apunaan käyttäen. Pelastuslaitos veti ajoneuvon ulos tallista.

Päivystävän palomestarin Jarno Majaniemen mukaan tulipalo oli mitä luultavimmin seurausta latauksen vuoksi tapahtuneesta oikosulusta.

– Muuta selittävää tekijää ei oikein ole, kun autoa ei ole muuten käytetty, hän kertoi STT:lle tiistaina alkuyöstä.

Majaniemen mukaan auton akun lataamisesta johtuvia tulipaloja sattuu aina silloin tällöin, vaikkei kyseessä olekaan yleinen ilmiö.

Talvella pitkään kylmänä olleeseen akkuun voi periaatteessa tulla myös vaurioita, mutta palomestarin mukaan usein kyseessä on yksinkertaisesti tiensä päähän tullut akku, jossa tapahtuu ladattaessa oikosulku.

Kiinteistönomistaja oli ladannut auton akkua omakotitalon pihassa sijainneessa autotallissa. Tallissa olleet neljä muuta autoa ja rakennus eivät vahingoittuneet palossa. Ensihoito tarkasti hieman savua hengittäneen kiinteistön omistajan kohteessa.

Majaniemen mukaan tuleen syttynyt auto on ollut todennäköisesti tallissa talvisäilytyksessä. Hän arvioi, että omistaja oli laittanut akun lataukseen ylläpitomielessä. Jos akku pääsee tyhjenemään täysin, ei akku ota enää virtaa ja se pitää uusia.

Myös auton lämmitys voi joskus johtaa tulipaloon

Majaniemen mukaan myös auton lämmittämisen vuoksi syttyy toisinaan tulipaloja. Palomestarin mukaan lehdestä saa lukea jopa viikoittain siitä, miten lämmityksessä olevaan autoon tulee teknistä vikaa ja auto syttyy palamaan.

– Ei se mikään yleinen juttu ole, mutta aina niitä jossain päin Suomea tapahtuu, koska talvella on niin paljon autoja lämmityksessä.

Lämmittämisen vuoksi syttyneet tulipalot ovat hänen mukaansa myös herättäneet keskustelua siitä, minkälaisessa paikassa autoja tulisi johtoon laittaa.

Aina on olemassa pieni riski, että lämmityksen aikana tapahtuu jotakin ja jos talon seinustalla tai talon yhteydessä autokatoksessa oleva auto syttyy, on tämän jälkeen talokin vaarassa.