Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: Nuori mies onnistui hakkeroimalla muuttamaan Veikkauksen nettipelin rahantekokoneeksi – sai yli puolen miljoonan saaliin ja osti Teslan

Vuonna 1999 syntynyt mies onnistui muuttamaan Veikkauksen Lotuskeno-nettipelin rahantekokoneeksi ja sai itselleen yli puolen miljoonan euron saaliin viime vuoden keväällä, kertoo MTV Uutiset.

Mies oli löytänyt verkkopelistä haavoittuvuuden, jota hakkeroimalla hän muutti pelin palautusprosentin yli 500 prosentiksi. Hän myös ohjelmoi komentosarjan, joka automatisoi huijauksen.

Uutisjutussa kerrotaan, että mies oli pelannut yli 12 500 kierrosta manipuloitua peliä ja onnistunut saamaan peltililleen voittoja yli 600 000 euroa. Summasta hän siirsi pankkitileilleen yli 540 000 euroa.

Rikoksella hankitut rahat oli MTV:n mukaan käytetty ilmeisesti esimerkiksi dronen, Tesla-henkilöauton ja uima-altaan hankintaan, sillä muun muassa nämä esineet määrättiin menetettäväksi valtiolle.

Teosta syytettiin itse petoksen tehneen miehen lisäksi tämän samanikäistä asuinkumppania, joka oli ottanut vastaan kymmeniä tuhansia euroja kyseisiä varoja ostosten tekemiseen.

MTV:n mukaan epäillyt tunnustivat tekonsa oikeudessa ja olivat itse myötävaikuttaneet rikoksen selvittämiseen. Mies tuomittiin törkeästä petoksesta 1 vuoden 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja asuinkumppani törkeästä rahanpesusta 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen, uutisjutussa kerrotaan.

Tuomio on MTV:n mukaan jo lainvoimainen.