Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostotarjous Ahlstrom-Munksjöstä meni läpi – yhtiö poistetaan Helsingin ja Tukholman pörsseistä

Kuitumateriaaleja valmistavan Ahlstrom-Munksjön osakkeita koskeva ostotarjous on mennyt läpi. Ostotarjouksen tehnyt konsortio vahvisti tiistaina viime viikolla kerrotun alustavan tiedon, että se on saamassa 90,6 prosenttia osakkeista ja äänivallasta.

Ostajakonsortio Spa Holdings 3 aikoo näin ollen lunastaa vähemmistöosakkaat ulos yhtiöstä ja vetää yhtiön pois Helsingin ja Tukholman pörsseistä. Konsortiossa ovat mukana muun muassa pääomasijoitusyhtiö Bain Capital ja Ahlströmin suvun sijoitusyhtiö Ahlström Capital .

Pääomistajaksi nousevan Bain Capitalin toimitusjohtaja Ivano Sessa oli tulokseen tyytyväinen.

– Meidän näkökulmastamme työ on vasta alkamassa. Aloitamme kehittämissuunnitelman toteuttamisen yhdessä yhtiön johdon ja kumppaneidemme kanssa tarkoituksenamme maksimoida Ahlstrom-Munksjön pitkän aikavälin arvonkehitys. Bain Capital on täysin sitoutunut käyttämään kaiken tarvittavan ajan sekä tarvittavat resurssit ja pääomat loistavan lopputuloksen saavuttamiseksi, Sessa kiitteli tiedotteessa.

Ahlström Capitalin toimitusjohtaja Lasse Heinonen sanoi hankkeen saaman tuen vain vahvistuneen prosessin aikana.

– Tämä sai meidät vakuuttuneeksi siitä, että tämä järjestely on yhtiön, sen osakkeenomistajien ja muiden sidosryhmien etujen mukainen. Nyt voimme edetä Ahlstrom-Munksjön kehittämisessä sen täyden potentiaalin saavuttamiseksi, Heinonen kiitteli.