Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Washington Post: Youtube-"pränkki" meni kauhealla tavalla pieleen – 20-vuotias tubettaja ammuttiin kuoliaaksi

Hauskaksi pilaksi tarkoitetun Youtube-videon kuvaaminen sai kammottavan lopun, kun 20-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi paikallisen trampoliinipuiston edessä Tennesseen Nashvillessa. Asiasta kertoo muun muassa The Washington Post.

Tragedia sattui perjantai-iltana, kun Timothy Wilks -niminen tubettaja yritti ystävineen kuvata pilaryöstövideon. Wilks lähestyi ystävänsä kanssa keittiöveitset kädessä trampoliinipuiston edessä sijaitsevalla parkkipaikalla seisseitä ihmisiä, esittäen aikovansa ryöstää heidät.

Yksi pilan kohteista, 23-vuotias David Starnes Jr., veti aseen esiin ja ampui Wilksiä, joka menehtyi.

Poliisin saavuttua paikalle Starnes myönsi tekonsa poliisille. Hän kertoi olleensa tietämätön siitä, että kyseessä oli pelkkä jekku.

Washington Postin mukaan poliisi tutkii tapausta, mutta Starnesia vastaan ei ole nostettu syytteitä. Verkkomedia Dexerto kertoo, että Tennesseen lainsäädännön mukaan osavaltion kansalaiset saavat kantaa mukanaan asetta itsepuolustukseksi. Lainsäädäntö ei myöskään velvoita kansalaisia "perääntymään ennen kuolettavan voiman käyttöä".

Starnes ei siis osavaltion lakien mukaan välttämättä syyllistynyt rikokseen ampuessaan Wilksin.

Erilaiset pilat ja niistä kuvatut videot ovat Youtubessa suosittuja sisältöjä. Myös valeryöstöjen ympärille on kehittynyt oma genrensä, jossa naamioituneet keppostelijat esittävät olevansa rikollisia.

Tämänkaltaisia jäyniä kutsutaan Suomessa monesti "pränkeiksi". Termi juontuu englanninkielisestä sanasta " prank", joka tarkoittaa suomeksi pilaa tai kepposta.

Wilksin kuolemaan johtaneesta ampumatapauksesta kertoo Suomessa muun muassa verkkomedia Tivi.