Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Metsälän paloittelusurmasta tuomio – kolmelle miehelle elinkautinen murhasta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kolme miestä murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. He saivat tuomion Metsälän viime heinäkuun paloittelusurmasta. Kolmekymppinen uhri murhattiin MC Apache -moottoripyöräkerhon tiloissa.

Christian Jesse Juhani Airikkala, 27, tuomittiin murhasta ja törkeästä pahoinpitelystä, Kyösti Armas Dimitri Nyman, 41, murhasta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta ja muista teoista sekä Henry Ian David Roth, 38, murhasta ja tapon yrityksestä.

Kaikki kolme kiistivät syyllistyneensä murhaan.

Uhria pahoinpideltiin julmasti niin vasaralla, käsisirkkelillä kuin puukottamalla

Käräjäoikeus totesi, että henkirikos oli tehty yhteisymmärryksessä ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Uhria oli kerhon takatilassa muun muassa lyöty pajavasaralla oikeaan olkapäähän ja nyrkillä päähän. Oikeuden mukaan uhria oli myös painettu lattiaa vasten, kun yksi miehistä oli leikannut tämän pikkusormen käsisirkkelillä.

Uhri oli tämän jälkeen tuotu kerhon oleskelutilaan, koska poliisipartio oli ollut kerhon ulkopuolella tarkistamassa yhden tekijän henkilöautoa toisen rikosepäilyn takia. Sen jälkeen tuomitut olivat oikeuden mukaan vieneet uhrin uudelleen kerhon takatilaan, jossa väkivallan käyttö oli jatkunut. Siellä uhria oli vielä ammuttu ilmakiväärillä ja puukotettu.

Käräjäoikeuden mukaan henkirikosta ei kuitenkaan ollut tehty vakavasti harkiten.

Henkirikoksen taustalla oli syyttäjän mukaan huumeiden varastaminen. Syyttäjän mukaan henkirikoksen uhriksi joutunut mies oli aiemmin varastanut huumeita yhdeltä syytetyistä. Poliisi on aiemmin kertonut, että kyse oli amfetamiinista.

Tuomioita myös muun muassa hautarauhan rikkomisesta

Jutussa oli pääsyytettyjen lisäksi useita muita syytettyjä, joista osan syytteet hylättiin.

46-vuotias mies tuomittiin yhden vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen avunannosta törkeään pahoinpitelyyn. Hänen ensisijainen syytteensä avunannosta murhaan tai tappoon hylättiin.

Lisäksi 30-vuotias mies sai viiden kuukauden ehdottoman tuomion hautarauhan rikkomisesta. Hänen syytteensä rikoksentekijän suojelemisesta hylättiin.

24-vuotias nainen puolestaan tuomittiin rikoksentekijän suojelemisesta ja huumausainerikoksesta viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen ja 36-vuotias mies yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen samoista rikosnimikkeistä.

Lisäksi jutussa luettiin sakkorangaistus 40-vuotiaalle naiselle virkamiehen vastustamisesta. 41-vuotiaan miehen syyte rikoksentekijän suojelusta hylättiin.