Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion paloa epäillään henkirikoksen yritykseksi – kaksi ihmistä ja koira pakenivat palavasta rintamamiestalosta

Poliisi epäilee Kuopion Nilsiässä maanantain vastaisena yönä palaneen rintamamiestalon olleen tahallaan sytytetty. Paloa tutkitaan henkirikoksen yrityksenä, Itä-Suomen poliisi kertoo.

Talossa olleet mies ja nainen pelastautuivat talosta hyppäämällä yläkerran ikkunasta. Keski-ikäinen kaksikko loukkaantui ja on sairaalahoidossa, mutta poliisin mukaan heillä ei pitäisi olla hengenvaaraa. Talossa ei ollut muita ihmisiä.

Poliisi tavoitti maanantaina ihmisen, jota epäillään palon sytyttämisestä. Hän loukkaantui erittäin vakavasti ja on itsekin sairaalahoidossa, poliisi kertoi.

– Epäilty tavoitettiin muualta. Hän ei ollut palopaikalla, lisäsi rikoskomisario Esko Salo STT:lle.

Poliisi ei kertonut maanantaina epäillyn sukupuolta tai ikäluokkaa. Tämä ei poliisin mukaan asunut talossa, mutta tunsi molemmat uhrit. Toinen uhreista on talon omistaja.

Tutkinnan rikosnimike ei ollut maanantaina vielä täsmentynyt.

– Käytännössä epäily on tapon tai murhan yritys, Salo kertoi.

Poliisi ei osannut arvioida vielä maanantaina, milloin epäiltyä päästään kuulemaan.

Neljän metrin hyppy ikkunasta

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palomestari Risto Taskinen kertoi, että nainen ja mies olivat olleet nukkumassa talon yläkerrassa, kun he havahtuivat siihen, että alakerrassa talon kuisti on tulessa.

Siinä vaiheessa liekit löivät jo yläkertaan porrashuoneen kautta. Kaksikko rikkoi yläkerran ikkunan, heitti kanssaan olleen ajokoiran ikkunasta pihalle ja hyppäsi itse perässä. Taskinen arvioi, että pudotusta oli noin neljä metriä.

Talossa olleet saivat lieviä vammoja sekä palon aiheuttamasta kuumuudesta että ikkunasta hypätessään.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta puoli kahden aikoihin yöllä.

Rintamamiestalo tuhoutui palossa asuinkelvottomaksi. Palon sammuttamiseksi jouduttiin muun muassa purkamaan kattorakenteita metsäkoneella. Puoli kahdeksalta aamulla palo oli sammutettu.

Taskisen mukaan palo oli saanut alkunsa alakerrasta.

Sammutustöihin osallistui yksiköitä Nilsiän ja Siilinjärven paloasemilta.

______

Työryhmä: Mari Areva, Iiro-Matti Nieminen, Saara-Miira Kokkonen, Pertti Mattila