Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Navalnyin tukijat lupasivat mielenosoitusten jatkuvan – Navalnyitä hoitanut lääkäri kuoli

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin läheinen avustaja Leonid Volkov lupasi perjantaina, että mielenosoitukset Venäjän hallituksen painostamiseksi tulevat jatkumaan.

– Emme kuitenkaan pidä niitä joka viikko. Aiomme organisoida ne kunnolla. Pidämme suurmielenosoituksen keväällä ja kesällä, Volkov sanoi Youtube-videopalvelussa esitetyssä suorassa lähetyksessä.

Venäjällä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on kehottanut kannattajiaan jatkamaan Venäjän viranomaisten painostamista.

Navalnyi kirjoitti Instagramissa, että nykyinen johto voi säilyttää valtansa vain, jos venäläiset ovat peloissaan. Oppositiopoliitikon mukaan pelottomat ihmiset voivat vapauttaa kotimaansa.

–Me, jotka emme pelkää, voimme vapauttaa isänmaamme kourallisesta valtaapitäviä varkaita. Tehkäämme se. Meidän on tehtävä se, Navalnyi kirjoitti.

Navalnyi tuomittiin aikaisemmin tällä viikolla runsaaksi kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan ehdollisen tuomionsa ehtojen rikkomisesta. Hänet otettiin kiinni heti, kun hän palasi Venäjälle Saksasta viime kuussa.

Navalnyi toipui Saksassa myrkytyksestä kuukausikaupalla. Oppositiopoliitikon mukaan myrkytyksen takana on maan turvallisuuspalvelu FSB. Venäjän viranomaiset ovat kiistäneet väitteen.

– Se selvä laittomuus, jonka kohteeksi olen joutunut siitä lähtien kun astuin ulos lentokoneesta, on Putinin henkilökohtainen kosto minulle, Navalnyi jatkoi.

– Vaikka rautaovet iskeytyivät takanani kiinni kuurouttavasti paukahtaen, tunnen olevani vapaa mies, koska tiedän toimivani oikein, ja te ja perheeni tuette minua.

Navalnyitä Venäjällä hoitanut lääkäri kuoli - "Hän tiesi enemmän kuin kukaan Aleksein tilasta"

Navalnyin hoidosta heti hänen myrkytyksensä jälkeen Omskissa vastannut lääkäri on kuollut yllättäen, kertoi uutiskanava CNN torstaina.

Sergei Maksimishinin, 55, kuoleman vahvisti sairaala, jossa hän oli työssä. Se ei kertonut lääkärin kuolinsyytä, mutta vahvistamattomien tietojen mukaan lääkäri kuoli sydänkohtaukseen. Navalnyin säätiön alueellista verkostoa johtava Leonid Volkov vahvisti, että juuri Maksimishin oli vastuussa Navalnyin hoidosta, varsinkin silloin kun hän oli koomassa Omskissa.

– Hän tiesi enemmän kuin kukaan muu Aleksein tilasta, joten sitä mahdollisuutta, että tässä on tapahtunut jotain väärää, ei voi sulkea pois.

– Toisaalta Venäjän terveydenhuolto on surkeaa, eikä ole epätavallista, että hänen ikäisensä lääkärit kuolevat. Tuskin hänen kuolemaansa mitenkään tutkitaan, Volkov jatkoi.