Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Kuvalehti: Yli 200 ihmistä on romuttanut useampia autoja, vaikka korvaus maksetaan vain yhdestä

Romutuspalkkiolain tulkitsemisesta syntynyt sekaannus on johtanut siihen, että yli 200 ihmistä on romuttanut useampia autoja uskoen saavansa hyvityksen jokaisesta. Moni näistä ihmisistä on myös ehtinyt jo tilata uuden sähköauton. Asiasta uutisoi Suomen Kuvalehti .

Sekaannuksen taustalla on se, että Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedotti julkisuuteen viime vuoden puolelta lähtien, että romutuspalkkion voi saada useammasta kuin yhdestä autosta. Sittemmin kelkka kääntyi ja Traficom ilmoitti viime kuussa, että säännökset mahdollistavat vain yhden romutuspalkkion yhtä hankittavaa autoa kohden. Traficomin viestintälinjassa tapahtuneesta täyskäännöksestä on uutisoinut aiemmin muun muassa Ta louselämä .

– Olemme viestineet asiasta senhetkisen parhaan tietomme mukaan, viraston ylijohtaja Kati Heikkinen vastasi Suomen Kuvalehdelle kysymykseen siitä, miksi Traficom on viestinyt romutuspalkkiota hakeneille useaan otteeseen, että palkkiota voi hakea useammasta kuin yhdestä autosta.

Yhdestä romutettavasta autosta maksettava korvaus on 2 000 euroa, jos tilalle ostaa esimerkiksi uuden vähäpäästöisen auton. Tällöin viidestä romutetusta autosta maksettaisiin Traficomin aikaisemman tulkinnan mukaan 10 000 euroa.

Traficomista kerrotaan SK:lle, että se käsittelee parhaillaan ensimmäisiä hakemuksia, jotka koskevat useampia romutuspalkkioita.

Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti tammikuun puolivälissä tarkentavansa romutuspalkkion myöntämisen edellytyksiä. Tarkennuksessa tähdennetään, että palkkio myönnetään vain yhdestä romutettavasta autosta.

- - - - - -

Juttu tiistailta 2.2. Korjattu 3.2. klo 16.49 leipätekstiä ja otsikkoa huomioiden, että myös Talouselämä on aiemmin kertonut Traficomin viestintälinjan muutoksesta.