Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

UPM aloittaa yt-neuvottelut sahayksikössään, vähennystarve enintään 60 tehtävää

Metsäyhtiö UPM aloittaa yt-neuvottelut sahatavaraa valmistavassa Timber-yksikössään. Arvioitu vähennystarve on enintään 60 tehtävää.

UPM:n mukaan toimenpiteiden tavoitteena on toiminnan tehostaminen, kannattavuuden parantaminen ja kilpailukyvyn vahvistaminen. Suunnitellut toimet kohdistuvat yhtiön mukaan sahojen johtamismallin uudistamiseen sekä toimitusketjun suoraviivaistamiseen.

UPM suunnittelee Kaukaan sahan pientukkilinjan lakkauttamista Lappeenrannassa tämän vuoden aikana. Suunnitelman mukaan Kaukaalla keskityttäisiin jatkossa yhteen sahalinjaan.

Suunnitelmissa on myös Pirkanmaan Juupajoella sijaitsevan Korkeakosken sahan käyntiasteen optimointi, UPM kertoo.

Yt-neuvottelujen piirissä on Timberin henkilöstö Suomessa, lukuun ottamatta myynnin työntekijöitä sekä Porissa sijaitsevan Seikun sahan ja Pietarsaaren Alholman sahan tuotannon työntekijöitä.

UPM:n Timber-yksikkö valmistaa mänty- ja kuusisahatavaraa muun muassa rakennus- ja huonekaluteollisuudelle. Timberiin kuuluu neljä sahaa, ja työntekijöitä on yhteensä noin 400.