Rokotehuijauksesta epäilty nainen ei tiettävästi ole pistänyt ketään, kertoo poliisi

Poliisi otti sunnuntaina Lappeenrannassa kiinni naisen, jonka epäillään kaupitelleen tekaistuja koronarokotteita ovelta ovelle 150 euron hintaan lauantaina Virolahdella. AKU HÄYRYNEN / LEHTIKUVA

Elina Korkee / STT

Rokotehuijauksesta Virolahdella epäilty nainen ei tiettävästi ole pistänyt valerokotetta keneenkään, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Mika Salminen Kaakkois-Suomen poliisista.

– Kyseessä on ollut kaupustelutilanne. Tapausta tutkitaan petoksen yrityksenä, sanoo Salminen.

Jos jollekulle olisi yritetty pistää valerokotetta, mahdollinen rikosnimike voisi Salmisen mukaan olla pahoinpitely tai sen yritys.

Poliisi otti sunnuntaina Lappeenrannassa kiinni naisen, jonka epäillään kaupitelleen tekaistuja koronarokotteita ovelta ovelle 150 euron hintaan lauantaina Virolahdella. Salmisen mukaan nainen ei tiettävästi ole onnistunut saamaan rahaa.

Salmisen mukaan poliisin tiedossa oli maanantaina yksi tapaukseen liittyvä asianomistaja eli epäillyn rikoksen uhriksi joutunut henkilö. Hänen mukaansa vaikuttaa siltä, että osa poliisiin yhteyttä ottaneista ei ole itse kohdannut rikoksesta epäiltyä naista.

Koronarokotetta ei myydä

Itä-Uudenmaan apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen varoitti sunnuntaina viestipalvelu Twitterissä , että eri puolilla Suomea on ovelta ovelle liikkunut henkilöitä kauppaamassa tekaistuja koronavirusrokotteita.

– Kohteena ovat arvatenkin vanhukset. Koronarokotetta ei myydä eikä sitä varsinkaan kaupata ovelta ovelle, Karvonen tviittasi.

Karvonen kertoi maanantaina STT:lle, että poliisin tietoon on tähän mennessä tullut muutamia yksittäisiä tapauksia lähinnä Itä-Suomesta. Varoitus on hänen mukaansa paikallaan.

– Tapaukset rajoittuvat näihin muutamiin, mutta tämä on selvästikin ilmiötyyppinen asia. Kun yhdellä kulmalla ilmaantuu tämmöistä, se leviää helposti kuin kulovalkea, Karvonen sanoo.

Karvosen mukaan poliisille on syytä ilmoittaa, jos kohtaa koronavirusrokotteita kaupustelevia henkilöitä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka